«Περίεργα δεδομένα» για εξωγήινους

Και εκεί που είχαμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξωγήινοι στο μυστηριώδες άστρο KIC 8462852, οι επιστήμονες έρχονται πάλι να ανατρέψουν τη θεωρία η οποία εξηγούσε τα περίεργα δεδομένα που κατέγραφε το τηλεσκόπιο Κέπλερ και να φέρουν ξανά στο προσκήνιο την πιθανότητα να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το εν λόγω άστρο φαινόταν να τρεμοπαίζει, σαν κάτι να περιόριζε τη φωτεινότητά του, ανά διαστήματα. Αυτή η ανωμαλία ερμηνεύτηκε από τους αστρονόμους, οι οποίοι είπαν πως οι κομήτες οι οποίοι βρίσκονται γύρω από το KIC 8462852 ευθύνονταν για το φαινόμενο. Ετσι, μπήκε τέλος στις συζητήσεις για ενδεχόμενες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει συγγενείς του… ΕΤ. Τώρα, όμως, η νέα έρευνα επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο ύπαρξης εξωγήινων στον αστερισμό του Κύκνου! Υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Μπράντλεϊ Σέφερ, που μελέτησε το σενάριο των κομητών και το απέρριψε, επειδή διαπίστωσε ότι το τρεμάμενο φως «λαμπυρίζει» εδώ και 100 χρόνια, οπότε δεν μπορεί να οφείλεται σε άλλα ουράνια σώματα. Σημειώνει, μάλιστα, ότι είναι εξαιρετικά απίθανο τόσοι κομήτες να «ενορχήστρωσαν» κοινή τροχιά ώστε να περάσουν από το άστρο, τον τελευταίο αιώνα. Παραδέχεται, βέβαια, ότι το σενάριο των κατασκευών από εξωγήινους μάλλον δύσκολα έχει βάση, καθώς, αν υπήρχε κάτι τέτοιο, εκτός του επηρεασμού της φωτεινότητας θα καταγραφόταν έκλυση θερμότητας, κάτι που δεν έχει εντοπιστεί από τα τηλεσκόπια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα