Παρουσιάστε όπλα!

Τα λείψανα έξι ηρωικώς πεσόντων στην Κύπρο παραδόθηκαν χθες, σε επίσημη τελετή, στην Ελλάδα για να ταφούν • Η εξωφρενική πρόταση ΑναστασιάδηΟι σημαίες Ελλάδας και Κύπρου κυμάτιζαν μεσίστιες, η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια και ο ειδικός λόχος απέδιδε τιμές στους έξι ήρωες Ελληνες στρατιωτικούς πεσόντες της Κύπρου, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκαν και έπειτα από 41 χρόνια αποδόθηκαν χθες στις οικογένειές τους για να ταφούν.

Το σκηνικό στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας ήταν πένθιμο. Συγγενείς των πεσόντων βούρκωσαν, δάκρυσαν, ενώ κάποιοι άλλοι έκλαψαν με αναφιλητά. Ανάμεσά τους, αδέλφια και παιδιά των μέχρι πρότινος αγνοουμένων. Δίπλα τους, η πολιτική ηγεσία, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίτσας, που ανέλαβαν πατριωτικά να τιμήσουν τους πεσόντες. Παρών ήταν και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Χ. Φωκαΐδης. Το συγκινητικό σκηνικό συμπλήρωναν δεκάδες στρατιωτικοί, που κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου για να αποχαιρετήσουν πρώην συναδέλφους τους.

«Οι θυσίες των πολεμιστών εκείνης της περιόδου προκαλούν βεβαίως πόνο και θλίψη, αλλά, συνάμα, ο υπέρτατος αγώνας τους τις μετατρέπει σε φάρο πατριωτισμού, που δείχνει στο Γένος τον δρόμο του χρέους» τόνισε, μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του.

Ανδ. Κούτρας

_______

Εξωφρενική πρόταση Αναστασιάδη για επίσημη γλώσσα στην Ε.Ε. την τουρκική

Ακόμη μία επικίνδυνη παραχώρηση ετοιμάζεται, εντελώς αψυχολόγητα, να κάνει στην Αγκυρα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Ανα(ν)στασιάδης. Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης έδωσε εντολή ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ζητήσει από την Ε.Ε. να γίνουν επίσημη γλώσσα της Ευρωπαικής Ενωσης τα… τουρκικά! Η δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του κυπριακού κράτους.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Χαβαντίς», η οποία ισχυρίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για την ενδοτική του πρωτοβουλία και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην τελευταία συνάντησή τους στο πλαίσιο των συνομιλιών. Οπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, πρόκειται για «μια κίνηση καλής θέλησης από την ελληνοκυπριακή πλευρά». Υποστηρίζει επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως έτσι θα συμβάλει θετικά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Μάλιστα με εντολή του Προέδρου Αναστασιάδη οι γραφειοκράτες μελετούν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υπάρξει σύντομα σχετικό αίτημα προς την Ε.Ε., όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο «δώρο» στην Τουρκία, η οποία έχει ζητήσει επανειλημμένα να γίνουν τα τουρκικά επίσημη γλώσσα της Ε.Ε., ενώ ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταφέρει αυτό το αίτημα σε κάθε συνομιλία του με Ευρωπαίους.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε αυτομάτως μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα, αφού σχεδόν αμέσως οι φιλοτουρκικές οργανώσεις (και άλλοι πρόθυμοι) θα ζητούσαν να διδάσκονται στη Θράκη επισήμως (ακόμα και ως πρώτη γλώσσα) στα τουρκικά, επικαλούμενοι την ευρωπαική νομοθεσία. Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι το DEB θα έκανε… πάρτι με μια τέτοια εξέλιξη. Ολα αυτά όμως ουδόλως απασχολούν τον κ. Ανα(ν)στασιάδη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα