Εισαγγελείς: Και νέα φάουλ!

Και οι «καινούργιοι» στο Δ.Σ. της Ενωσης «αδειάζουν» πρόεδρο και γ. γραμματέα για διοργάνωση ημερίδας χωρίς να ερωτηθούνΣυνεχίζονται τα… φάουλ του προέδρου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα και του γενικού γραμματέα Δημήτρη Ζημιανίτη της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ)!

Τέσσερα από τα μέλη του Δ.Σ., που τοποθετήθηκαν μετά τις παραιτήσεις των συναδέλφων τους, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα για την αποστολή πρόσκλησης προς τα μέλη της ΕΕΕ για συμμετοχή σε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες από την Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων, την Ελληνική Εταιρία Ποινικού Δικαίου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Κατά της διάταξης

Η ψηφισθείσα τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπό προϋποθέσεις χρήση αποδεικτικών στοιχείων που αποκτήθηκαν παρανόμως για τα οικονομικά και τα εγκλήματα διαφθοράς ήταν το θέμα της ημερίδας (όλοι οι ομιλητές τάχθηκαν κατά της διάταξης για… προφανείς λόγους). Εν τω μεταξύ, στην πρόσκληση που οι κ. Τζαβέλλας και Ζημιανίτης απέστειλαν στις 15 Ιανουαρίου, και προκάλεσε τη νέα έκρηξη μελών του Δ.Σ. της ΕΕΕ, γίνεται σαφή αναφορά σε όσα ακολούθησαν τη σκανδαλώδη ανακοίνωσής τους κατά της διάταξης Παπαγγελόπουλου.

Η ανακοίνωση αυτή είχε οδηγήσει στις παραιτήσεις πέντε μελών του Δ.Σ. Μεταξύ άλλων, οι δύο εισαγγελείς στην πρόσκλησή τους κάνουν λόγο για εσκεμμένη διαστρέβλωση της ανακοίνωσής τους, η οποία είχε… επιστημονικό χαρακτήρα (!), αποσιωπώντας ωστόσο ακόμα μία φορά πως αναφέρονταν σε… εκκρεμή υπόθεση. Την ίδια στιγμή, καλούν τα μέλη της Ενωσης να συμμετέχουν στην ημερίδα «εφόσον διακρίνουν και εκείνοι τον χαρακτήρα του ζητήματος ως επιστημονικού».

Αυτό προκάλεσε τη νέα αντίδραση των τεσσάρων μελών του Δ.Σ. της ΕΕΕ (Μαρία Πολιτάκη, Γεώργιος Δούβας, Αλεξάνδρα Πίσχοινα και Θεοδώρα Μπότσα), οι οποίοι επισημαίνουν την… παράλειψη ενημέρωσης από τους κ. Τζαβέλλα και Ζημιανίτη.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι πρόκειται για «υπέρβαση της δικαιοδοσίας διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας της Ενωσης που παρέχεται στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα από τα άρθρα 17 και 18 του καταστατικού.

Ως εκ τούτου, η όποια άποψη ή κρίση (συνδικαλιστική ή επιστημονική) αποτυπώνεται σε αυτήν την πρόσκληση είναι σεβαστή μεν, προσωπική δε (των υπογραφόντων). Στη διευκρίνιση αυτή προβαίνουμε διότι εκτιμήσαμε πως η χρήση του λογότυπου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στο συγκεκριμένο κείμενο, ακόμη και μετά την ορθή επανάληψη με την οποία απαλείφθηκε η φράση για το “διοικητικό συμβούλιο”, είναι ικανή να δημιουργήσει στον αναγνώστη εσφαλμένη εντύπωση ότι περιστατικά, κρίσεις και απόψεις που αποτυπώνονται σε αυτό υιοθετούνται από το σύνολο των μελών του Δ.Σ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα