Συζήτηση «κωφών» (στην πρώτη συνάντηση) στο Μαξίμου!

Ενταση στο ζενίθ, παρά τα χαμόγελα στις φωτογραφίες, στο τετ α τετ του Αλ. Τσίπρα με τον Κ. ΜητσοτάκηΡεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Η πρώτη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι περάσαμε και πάλι σε εποχή σκληρού ροκ μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι δύο πλευρές αφήνουν να διαρρεύσουν διαφορετικοί διάλογοι για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Μάλιστα, όσα ατύπως ανέφερε το Μαξίμου μετά τη συνάντηση προκάλεσαν την έκρηξη της Συγγρού, η οποία μέσω… κύκλων ανέφερε ότι, εάν ήταν πραγματικοί οι διάλογοι των δύο ανδρών που αφήνει η κυβέρνηση να διαρρεύσουν, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε σηκωθεί και θα είχε φύγει από τη συνάντηση.

Η επίμαχη διαρροή του Μαξίμου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας (ο οποίος υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ν.Δ. φορώντας γιλέκο) είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ, να εκλεγεί καινούργιο, για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες». Αλλά δεν σταμάτησε εκεί: «Πρέπει να πάρεις θέση για το ΔΝΤ, να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ». Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης (σύμφωνα με το Μαξίμου) στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σου ζητώ να ψηφίσεις το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση». Για το θέμα των μετακλητών ανέφερε: «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου».

Διαρροή

Η Ν.Δ. ενοχλήθηκε από τη διαρροή των διαλόγων και κυκλοφόρησε ως απάντηση κείμενο με τίτλο «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Σε αυτό αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας Μεταπολίτευσης» και πρότεινε στον κ. Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Για το κρίσιμο για όλους τους Ελληνες θέμα του Ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Ν.Δ., τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. το 2015. Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου.
______

Ευλογία και ευχές από Ιερώνυμο

Για το κοινωνικό και το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας συζήτησαν στη χθεσινή συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Ηθελα να ζητήσω την ευλογία του και την ευχή του για το δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνω» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., επισημαίνοντας: «Εχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και εξαιρετική εκτίμηση όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά στο πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «στον πολιτικό λόγο της Ν.Δ. η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση».

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για «ουσιαστική συνάντηση», διότι, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης «αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που του έβαλαν στους ώμους του οι Ελληνες ψηφοφόροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά». Ευχήθηκε δε «όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προχωρήσουμε γι’ αυτόν που υποφέρει από πλευράς πείνας και δυσκολίας και αυτόν που δεν μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις του, αλλά ζητεί κάπου να ακουμπήσει».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα