Η Τουρκία με κάλυψη τον Ερυθρό Σταυρό παραδίδει όπλα και πυρομαχικά στους Τουρκομάνους τζιχαντιστες

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα σύμβολα του Ερυθρού Σταυρού για να καλύπτει τους τζιχαντιστές και να τους στέλνει όπλα και πυρομαχικά στη Συρία.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη του εγκλήματος του Ερντογάν και της σύνδεσης της Άγκυρας με τον ISIS που αυτή τη στιγμή είναι η Νο1 τρομοκρατική οργάνωση που δρα όχι μόνο στη Συρία και στο Ιράκ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από βίντεο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως σε σκηνές στη βορειοδυτική Συρία που υποτίθεται ότι έχουν στηθεί για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και φέρουν το έμβλημα της ερυθράς ημισελήνου, του τουρκική Ερυθρού Σταυρού δηλαδή, υποθάλπονται τρομοκράτες τζιχαντιστές και μάλιστα προωθούνται όπλα και πυρομαχικά.

Πρόκειται για μία προσπάθεια της Άγκυρας να κρατήσει ανοιχτή τη γραμμή του ανεφοδιασμού των Τουρκομάνων τζιχαντιστών στη Συρία για να κρατήσουν τα εδάφη στα σύνορα πολεμώντας κατά του συριακού Στρατού και προβάλλοντας αντίσταση στις ρωσικές επιχειρήσεις.

Με την κάλυψη του Ερυθρού Σταυρού πετυχαίνουν να μην τους βομβαρδίζουν τα ρωσικά αεροσκάφη, αλλά μάλλον έχουν γνώση πλέον οι φύλακες, όπως είχαν και για τα κομβόι των βυτιοφόρων που μετέφεραν λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία, όπως και για τα φορτηγά που δήθεν μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από την Τουρκία.

Απλά η Μόσχα θέλει να διασφαλίσει πώς δεν θα θέσει σε κίνδυνο πρόσφυγες, τους οποίους οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα και μάλιστα κάτω από τη σημαία του Ερυθρού Σταυρού. Γνωρίζουν καλά οι Ρώσοι πώς οι Τούρκοι θα κοιτάξουν να προπαγανδίσουν χτύπημα σε καταυλισμό του Ερυθρού Σταυρού. Οπότε τους περιμένουν στη... γωνία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το οποίο τραβήχτηκε σε στρατόπεδο Τουρκομάνων τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας Λαττάκειας, διακρίνονται οι τζιχαντιστές να κοιμούνται κάτω από σκηνές που φέρουν το έμβλημα της Ερυθράς Ημισελήνου, δηλαδή του Ερυθρού Σταυρού ο οποίος γίνεται Ημισέληνος στα μουσουλμανικά κράτη.

Σε άλλα πλάνα στο ίδιο στρατόπεδο ξεφορτώνονται κιβώτια με πυρομαχικά που φέρουν πάνω την ετικέτα Makina Kimya Endüstrisi, δηλαδή της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.

Όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο, οι Τούρκοι έχουν δώσει σκηνές του Ερυθρού Σταυρού στους Τουρκομάνους για να τους νομίζουν οι Ρώσοι ότι είναι πρόσφυγες και να μην τους βομβαρδίζουν. Επίσης, σε περίπτωση που οι Ρώσοι τους χτυπήσουν, να βγει η Τουρκία και να ισχυριστεί ότι έγινε αεροπορική επιδρομή σε προσφυγικό στρατόπεδο.

πηγή: pronews.gr

Ετικέτες: