«Μειώστε τις κύριες συντάξεις»

Στο χάος! Η τρόικα ζητεί (πάλι) περικοπές στις κύριες συντάξειςΔραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αναφορά για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, έτσι ώστε να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη, ενώ ζητήθηκε να οριοθετηθεί ακόμα χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης, σε σχέση με αυτό που ορίζεται στο σχέδιο νόμου (έως 45% για συντάξεις με λίγα χρόνια ασφάλισης και έως 60% για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με 40 έτη ασφάλισης).

Επίσης ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία και για το σκέλος της εθνικής σύνταξης, αφού και εκεί οι θεσμοί έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, επιθυμώντας να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα