Οι γραβάτες της οργής «θηλιά» και στην κυβέρνηση

Στους δρόμους χιλιάδες φαρμακοποιοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί αλλά και δικηγόροι 

Δυναμικό «παρών» στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες χιλιάδες επαγγελματίες ζητώντας την άρση του εξοντωτικού και φοροεισπρακτικού -όπως το χαρακτηρίζουν- σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό. Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί (με τα χαρακτηριστικά κίτρινα κράνη τους), συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, πολλοί άλλοι κλάδοι του επιστημονικού κόσμου καθώς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.

Με παλμό, πλακάτ, τις γραβάτες τους ανά χείρας και πανό με συνθήματα όπως «Εργασία και αξιοπρέπεια για όλους» και «Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου», η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου δόθηκαν ομιλίες. Στη συνέχεια, με τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κινήθηκαν προς τη Βουλή. Φθάνοντας στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες διαδηλωτές έβγαλαν τις γραβάτες τους και τις κρέμασαν στους θάμνους μπροστά από τη Βουλή, ενώ άλλοι έζωσαν με αυτές τους τηλεβόες τους, με τους οποίους φώναζαν συνθήματα.

Στο Σύνταγμα ήχησαν μαζικά συνθήματα κατά του Ασφαλιστικού -που θα αποδειχθεί μη βιώσιμο, σύμφωνα με τους διαδηλωτές- αλλά και κατά της κυβέρνησης, ενώ μεγάλο τμήμα της πορείας, προτού ξεκινήσει να αποχωρεί, τραγούδησε τον εθνικό ύμνο. Κατά την κινητοποίηση, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα διακριτική και δεν προκλήθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

«Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να κατατεθεί στους φορείς, αφού πρώτα θα είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αρμόδιους και τον ελληνικό λαό, και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους αυτό το άδικο, το αντιαναπτυξιακό, αντιδημοκρατικό προσχέδιο για το Ασφαλιστικό» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της πορείας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και ότι η αδιάλλακτη στάση της ωθεί στους δρόμους όλη την κοινωνία, ακόμη και όσους δεν συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο παρελθόν.

Οι δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες ξεσηκώθηκαν, πάντως, και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά, μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Πάτρας και Σπάρτης προέβησαν σε συμβολικές καταλήψεις των κτιρίων των δικαστηρίων των δύο πόλεων. Καθώς η αποχή των δικηγόρων λήγει σήμερα, το απόγευμα θα συνέλθει η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα