Η αληθής γλώσσα της Εκκλησίας

Οι αυτοκρατορίες, οι συνασπισμοί κρατών, τα πλούτη του κόσμου, η κοσμική εξουσία, όλα τα ανθρώπινα φεύγουν πιο εύκολα απ’ όσο έρχονται και γκρεμίζονται πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο χτίζονται.

Ο μόνος θεσμός που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και θα συνεχίσει να υπάρχει έως το τέλος των καιρών είναι η Εκκλησία.

Ο,τι οικοδομήθηκε με θεμέλιο τον λόγο του Χριστού και την αγάπη Του δεν χάνεται ποτέ και δεν μπορεί να ηττηθεί από άνθρωπο.

Η Εκκλησία και η ιεραρχία της μπορεί να φαίνεται ότι δεν αντιδρούν ταχέως στις προκλήσεις της συγκυρίας, αλλά αυτό έχει να κάνει με τη δική μας οπτική και τις δικές μας συνήθειες, και όχι με εκείνο που πραγματικά χρειάζεται την ώρα που πρέπει.

Τώρα, λοιπόν, που άπαντες πρέπει να τοποθετηθούν στο ζήτημα της ταυτότητας της χώρας μας, στην ανάγκη διαφύλαξης της ομοιογένειας του πληθυσμού και την προστασία του ορθόδοξου χαρακτήρα της κοινωνίας μας, η Εκκλησία, διά των χειλέων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τοποθετήθηκε ανοιχτά.

Οπως έγραψε η «δημοκρατία», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα με τη γλώσσα της αληθείας και εξέφρασε απόψεις που η εφημερίδα μας υπερασπίζεται και προωθεί από το πρώτο φύλλο της: «Η άποψη που έχω εγώ -και άλλοι την έχουν-, η οποία δεν είναι θέση της Εκκλησίας γενικότερα, είναι ότι δεν είναι εύκολο να αφομοιωθούν οι μουσουλμάνοι. Αντιθέτως, επηρεάζουν εκεί όπου πηγαίνουν. Επομένως, είναι ένα σχέδιο αυτό, νομίζω, που αποβλέπει και σε αυτό: Στο να μπορέσουν να εισρεύσουν άνθρωποι στην Ευρώπη και δεν τους νοιάζει κάποιους εάν αλλάξει το status quo, πολιτιστικά και κοινωνικά. […] είμαστε στην αρχή ενός φαινομένου που θα κρατήσει ίσως και όλο τον αιώνα, τουλάχιστον 50 χρόνια, διότι δεν είναι μόνο τυχαία τα γεγονότα, αλλά είναι και σχεδιασμένα».

Η πολιτική εξουσία καλά θα κάνει, αν θέλει να ωφελήσει τον λαό, να ακούει με μεγάλη προσοχή τα μηνύματα της Εκκλησίας μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα