Και οι Πόντιοι, κύριε υπουργέ;

Ο Νίκος Φίλης ζήτησε με εγκύκλιο να γίνουν για τη Μνήμη του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος εκδηλώσεις. Ξεχνά όμως μια άλλη Γενοκτονία

Εγκύκλιο για τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος που πρέπει να πραγματοποιηθούν στα σχολεία στις 27 Ιανουαρίου απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προκαλώντας, για ακόμη μία φορά, το κοινό αίσθημα. Και αυτό γιατί ενώ ο κύριος Φίλης κρίνει ότι πρέπει εκπαιδευτικοί και μαθητές να αφιερώσουν (υποχρεωτικά) δύο διδακτικές ώρες για την «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», για τη Γενοκτονία των Ποντίων η άποψή του είναι ότι πρόκειται για «αιματηρή εθνοκάθαρση»!

Οπως φαίνεται, ο υπουργός Παιδείας αναγνωρίζει τη σημασία του να ενημερωθούν οι μαθητές για τις θηριωδίες των ναζί, δεν θεωρεί ωστόσο απαραίτητο να ενημερωθούν για τη θηριωδία των Τούρκων σε βάρος των Ποντίων. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων μηνών, τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Φίλης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν, σε συνέντευξή του, δήλωσε για τη Γενοκτονία των Ποντίων ότι πρόκειται για «αιματηρή εθνοκάθαρση» και συνέχισε λέγοντας πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».

Δύο μήνες μετά, ο υπουργός Παιδείας προκαλεί και πάλι με την εγκύκλιό του, στην οποία όχι μόνο καλεί «τις σχολικές μονάδες να αφιερώσουν δύο διδακτικές ώρες, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος», αλλά προτείνει ακόμη και το υλικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί. Οπως επισημαίνει στην εγκύκλιο, «προτεινόμενο θέμα είναι οι Ελληνες Δίκαιοι των Εθνών, δηλαδή οι χριστιανοί που, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή, έκρυψαν, φυγάδευσαν και έσωσαν από βέβαιο θάνατο εκατοντάδες Ελληνες Εβραίους στις πόλεις και στα χωριά της πατρίδας μας». Για τη Γενοκτονία των Ποντίων, όμως, ο υπουργός Παιδείας… ούτε ανακοίνωση δεν σκοπεύει να βγάλει!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα