Στη «γραμμή Φίλη» ο Μπουτάρης!

Προκλητικός απέναντι σε Ποντίους και τα θύματα στα μαρτυρικά χωριά, καθώς υποστήριξε (χθες) ότι το μόνο Ολοκαύτωμα ήταν των Εβραίων! 

Εναν απρόσμενο υποστηρικτή της θέσης ότι η Γενοκτονία των Ποντίων είναι στην πραγματικότητα εθνοκάθαρση βρήκε ο Νίκος Φίλης στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη. Στη χθεσινή ομιλία του, που έγινε με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ταυτίστηκε ουσιαστικά με αυτή τη γραμμή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ του Ολοκαυτώματος και των άλλων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Σε αυτή τη διάκριση συμπεριέλαβε και το ολοκαύτωμα που υπέστησαν τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας κατά την περίοδο της γερμανικής Κατοχής!
«Δεν υπάρχουν ολοκαυτώματα και κακώς η ελληνική Πολιτεία χρησιμοποιεί τον όρο στον πληθυντικό για όσα φρικτά υπέστησαν τα μαρτυρικά χωριά.

Τιμούμε τη μνήμη των αδικοχαμένων και σεβόμαστε το πένθος τους. Δεν χρειάζεται όμως κάθε σφαγή και κάθε γενοκτονία να ονομάζονται ολοκαύτωμα. Γίνεται εκ του πονηρού και επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος, που είναι μοναδική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας, και ειδικά από τα σχολεία» είπε ο κ. Μπουτάρης και ζήτησε από το υπουργείο να δώσει από του χρόνου παραπάνω ώρες στα σχολεία για να συζητηθεί το Ολοκαύτωμα!

«Επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί και το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Αυτή είναι η υπόσχεσή μου» είπε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος εμφανίστηκε όπως και τις άλλες χρονιές, φορώντας τη γνωστή κιπά.
Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης επεσήμανε ότι από το μαρτύριο και τη θυσία των Εβραίων «μια φράση μένει ισχυρή: Ποτέ ξανά να μη ζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες θηριωδίες» και πως «μέλημά μας παραμένει να στοχαστούμε γύρω από τις συνθήκες που γεννούν τις συμφορές».

Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι και η Περιφέρεια ενώνει τις δυνάμεις της με την εβραϊκή κοινότητα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος και τόνισε ότι αυτή η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται, ώστε στο μέλλον να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα