Κόντρα για τις βόμβες μολότοφ

Το ΠΑΣΟΚ μετά από τις (πρόσφατες) επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει προστασία

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ ύστερα από τις απανωτές επιθέσεις αντιεξουσιαστών, με βόμβες μολότοφ, στα γραφεία του κόμματος επί της Χαριλάου Τρικούπη. Η πρόσφατη «Οδύσσεια» των γραφείων του ΠΑΣΟΚ -που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων δεκάδες φορές στο παρελθόν- ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, όταν μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής πορείας για το Ασφαλιστικό, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Ο Αρβανιτίδης

Το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο, νεαροί αντιεξουσιαστές «επισκέφθηκαν» εκ νέου τα γραφεία και με μια ομοβροντία βομβών μολότοφ προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, θέτοντας σε κίνδυνο τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή εξερχόταν.

«Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία» δήλωσε το ίδιο βράδυ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, τον οποίο χαρακτήρισε «ανίκανο και επικίνδυνο».

Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας ότι για τη φρούρηση των εξωτερικών χώρων του κτιρίου στη Χαριλάου Τρικούπη διατίθενται καθημερινά πέντε ένστολοι αστυνομικοί, ενώ άλλοι 17 είναι στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ και είναι στη δικαιοδοσία του να τους κατανείμει. Ακολούθησε νέα διάψευση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 21.00 του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση με μολότοφ, που συνοδεύτηκε από σφοδρά επεισόδια στα στενά των Εξαρχείων! «Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης» ανέφερε σε νέα ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. Κατά τις συγκρούσεις του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε προσαγωγές 16 ατόμων και προέβη σε έξι συλλήψεις (τέσσερις Ελληνες, δύο αλλοδαποί).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα