Οι «καλοί Σαμαρείτες» του Παπαγεωργίου εν δράσει

Μαθητές, εθελοντές του Συλλόγου  «Αντηρίδα», κρατούν συντροφιά σε ανηλίκους ασθενείς

Ρεπορτάζ
Θάνος Χερζελετζής

Χαρούμενες παιδικές φωνές ακούγονται από το βάθος του μακρόστενου και πολύχρωμου διαδρόμου της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Αγοράκια και κοριτσάκια που νοσηλεύονται εκεί παίζουν φορώντας τις πυτζάμες τους, όπως ακριβώς όταν βρίσκονται στα σπίτια τους. Ξεχνούν τον πόνο χάρη στους έφηβους «καλούς Σαμαρείτες», που εθελοντικά κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνουν στο νοσοκομείο και κρατούν συντροφιά στα παιδιά ασθενείς.

Πρόκειται για μαθητές της Γ΄ τάξης λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» να αξιοποιήσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους, παίζοντας με τα παιδιά που νοσηλεύονται.
«Οταν ήμουν μικρή, έμεινα δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο και ένιωθα μοναξιά. Δεν υπήρχε κάποιος με τον οποίο θα μπορούσα να παίξω. Εμαθα για την δράση της “Αντηρίδας” και θέλησα να προσφέρω συντροφιά στα παιδιά» λέει στη «δημοκρατία» η Αναστασία Σπανού, μαθήτρια, εθελόντρια και μέλος της «Αντηρίδας».

«Κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνουμε στην Παιδιατρική και την Παιδοχειρουργική Κλινική του Παπαγεωργίου. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους απασχολούμε τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες. Ζωγραφίζουμε, παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια, τραγουδάμε, διοργανώνουμε και διαγωνισμούς. Τα παιδιά το απολαμβάνουν» αναφέρει η Ελισάβετ Αρσενάκη, που χθες το πρωί έδειχνε σε τρία κοριτσάκια πώς να ζωγραφίσουν στο χαρτί πόνι, γοργόνες και καρδιές!

Ομορφα συναισθήματα

Καρδιές μεγάλες και ζεστές, που χτυπούν χαρούμενα, όταν νιώθουν παιδικά χέρια να τις αγκαλιάζουν! «Ενιωσα απίστευτα όμορφα, όταν ένα παιδάκι με αγκάλιαζε συνεχώς και δεν με άφηνε να φύγω. Χάρηκε πολύ που παίξαμε, το εξέφρασε με μοναδικό τρόπο» λέει η Αναστασία.
«Αυτό που κατάφεραν οι εθελοντές μαθητές αποτελεί ένα θαύμα. Η “Αντηρίδα” ήταν το κίνητρο για να προσφέρουν την αγάπη τους στα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Προσπαθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε να προσφέρουμε κοινωνικό έργο και να παρακινούμε κι άλλους προς αυτή την κατεύθυνση» λέει η Μελίνα Μελικίδου, συντονίστρια της ομάδας εθελοντών μαθητών και μέλος της «Αντηρίδας».

Οσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την προσφορά της «Αντηρίδας» ή και να προσφέρουν οι ίδιοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310-323869 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.antirida.gr.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα