«Αυτοψία» Μητσοτάκη στη Λέσβο!

Μηνύματα προς την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και την Τουρκία, προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο.
Οπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., το Προσφυγικό είναι ένα τεράστιο και σύνθετο πρόβλημα, το οποίο «δυστυχώς επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης». Η κατασκευή hot spots από μόνη της, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα και τόνισε την ανάγκη μιας οργανωμένης αντιμετώπισης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζοντας: «Τα νερά του Αιγαίου δεν θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του, ενώ έγινε αυτόπτης μάρτυρας της διάσωσης περίπου 30 προσφύγων που περισυνελέγησαν από άνδρες του Λιμενικού, τους οποίους συνεχάρη για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν, όπως και το προσωπικό της Αστυνομίας, της Frontex, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων και τη Μονή Ταξιαρχών, που χρονολογείται στον 8ο αιώνα, συναντήθηκε με τις ηλικιωμένες που προτείνονται για το Νόμπελ Ειρήνης, ανεβάζοντας μάλιστα στο twitter φωτογραφία από τη συγκεκριμένη συνάντηση. Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αργά το απόγευμα έκοψε την πίτα της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.

Φίλ. Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα