Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εσείς είστε η διαπλοκή

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα τις ευθύνες τις δικές του και των στελεχών του για το γεγονός ότι έχει επανέλθει στη χώρα το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.

«Το Σύνταγμα παραβιάζεται, η διεθνής εικόνα της χώρας καταρρακώνεται, κάνατε τα ανάποδα από όσα υποσχεθήκατε και δε μπορείτε να βγείτε στην κοινωνία, σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς και να διχάζετε την κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω, αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στην τροπολογία έκανε λόγο για «θεσμικό Grexit» επισημαίνοντας την παραβίαση του Συντάγματος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πραγματικός του στόχος είναι «να καταστήσετε τον κ. Παππά απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέγνωσε στον Αλέξη Τσίπρα τα άρθρα του Συντάγματος για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και του υπενθύμισε πως στις τελευταία συνάντησή τους του είχε ζητήσει να επαναφέρει τις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής για να ψηφίσει και η ΝΔ τη σύνθεσή του.

«Εσείς κύριε Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής, είστε το πιο παλιό από το παλιό» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: «Αφού επικαλείστε τους νόμους της αγοράς, γιατί δεν ορίζετε και ανώτατο αριθμό κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ, κομμωτηρίων;», προκαλώντας χειροκροτήματα από τα έδρανα της ΝΔ.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ιδιότυπο «θεσμικό Grexit», στο οποίο, όπως είπε, θα βρει απέναντί της σύσσωμη την αντιπολίτευση και όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα