Καλπάζει ο ιός H1N1 της γρίπης, πεθαίνει κόσμος

«Καλπάζει» η γρίπη, η οποία έως χθες το πρωί είχε «σκοτώσει» 74 ασθενείς, ενώ άλλοι 124 ήταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελεγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν χθες ήταν τέσσερις, ενώ δηλώθηκαν και τρεις θάνατοι. Συνολικά στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί 279 άτομα από τις αρχές του Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστούν την προσοχή στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα, ενώ εάν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, να λάβουν χωρίς καθυστέρηση αντιιικά φάρμακα.

Επειδή η γρίπη είναι μια πολύ σοβαρή νόσος του αναπνευστικού, οι ειδικοί του ΚΕΛΠΝΟ μας περιγράφουν ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα που θα μας κινητοποιήσουν άμεσα. Καταρχάς, ο υψηλός πυρετός (πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου), ειδικά για όσους έχουν χρόνιο πρόβλημα υγείας και ιδίως όταν συνοδεύεται από έντονη καταβολή δυνάμεων (κακουχία).

Με ή χωρίς χρόνιο πρόβλημα υγείας, ύποπτος είναι και ο πυρετός (πάνω από 38 βαθμούς) που επιμένει περισσότερο από τρεις ημέρες, η δυσκολία στην αναπνοή (δύσπνοια), καθώς και το να πέσει ο πυρετός αλλά σύντομα να επανεμφανιστεί.

Οποιος διαγνωσθεί με γρίπη και ζει ή φροντίζει ηλικιωμένο ή χρονίως πάσχοντα, ας γνωρίζει ότι χρειάζεται και το δεύτερο πρόσωπο προστασία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα