Στριπτίζ για τα κανάλια

«Εχουμε 110 Παπασταύρου και όχι 10» είπε ο Τσίπρας! Απουσία με νόημα από τον Κ. Καραμανλή

Την ύστατη μάχη υπέρ της διαπλοκής έδωσε χθες σύσσωμη η αντιπολίτευση, όμως η ήττα ήταν προδιαγεγραμμένη. Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, με δεδομένο ότι η τροπολογία για το ΕΣΡ εγκρίθηκε, ανοίγει πλέον τον δρόμο για να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα διαυγές πλαίσιο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία του Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έστειλε ούτε επιστολική ψήφο. Κάτι που ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία της επίσημης γραμμής της ΝΔ και ενδεχομένως να προκαλέσει εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ν.Δ. ή κάποιο άλλο κόμμα, καθώς, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, «αν δεν ζητήσατε ονομαστική, θα καταθέσουμε αίτημα εμείς, γιατί η Ιστορία πρέπει να καταγράψει τη στάση όλων σε αυτή την τομή». Και όντως καταγράφηκε, όπως καταγράφηκε και η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπερασπιστεί το ισχύον καθεστώς. Οσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου αλλά και στο καθεστώς ασυλίας του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη σχετικά με… ξεχασμένα «πόθεν έσχες», ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν απάντησε. Απλά αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν επιβάλλετε αντίστοιχους περιορισμούς στη λειτουργία άλλων αγορών. Να ορίσετε ανώτατο αριθμό, κινηματογράφων, εστιατορίων, κομμωτηρίων».

Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε την κριτική του στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, αλλά και στο πώς η χώρα μας δεν «θα είναι μπανανία»! «Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να μπει τάξη στην ασυδοσία και την ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στον διαγωνισμό. Και βεβαίως και η έκβαση αυτής της διαδικασίας θα δώσει την εξαιρετική σημαντική δυνατότητα να βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι διαπλοκή σημαίνει ότι «ΜΜΕ με ζημιές συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν χρεοκοπημένα κόμματα και χρεοκοπημένες πολιτικές, με αντάλλαγμα παράλληλες οικονομικές δράσεις των ιδιοκτητών τους». Αίσθηση έκανε και η αναφορά του στον Σταύρο Παπασταύρου: «Θυμάμαι τον Αντ. Σαμαρά να λέει για τον κ. Παπασταύρου, που πλήρωσε 3.500.000 ευρώ, “μακάρι να είχαμε δέκα σαν αυτόν”. Οχι δέκα, αλλά 110 θα έχουμε και θα πληρώσουνε»!

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να χρίσει τον κ. Παππά απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν διαφωνεί στην ύπαρξη κανόνων, μολονότι λέει «όχι» στη συγκεκριμένη τροπολογία! Τέλος, επανέλαβε το γνωστό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε κινήσεις αποπροσανατολισμού την ώρα που «η κοινωνία είναι σε αναβρασμό και τέλμα». «Ο Ναπολέων το 1810 ίδρυσε τη Διεύθυνση Τυπογραφίας και Εκδόσεων ώστε ο Τύπος να είναι υπό τον έλεγχο του αυτοκράτορα. Σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα επιτρεπόταν να υπάρχει μία εφημερίδα. Στο Παρίσι μόνο έγινε μία εξαίρεση: επιτρεπόταν τέσσερις» κατέληξε.

Βενιζέλος – Λοβέρδος: Συνταγματολόγοι της… κακιάς ώρας!

Ρεσιτάλ έδωσαν χθες οι «συνταγματολόγοι της κακιάς ώρας» Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να μπλοκάρουν την τροπολογία, κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας. Μάλιστα, ο δεύτερος ζητούσε μετ’ επιτάσεως τον λόγο, με την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον χαρακτηρίζει «προβληματικό», αφού με κάθε τρόπο επιχειρούσε να φρενάρει τη διαδικασία!

Τη μερίδα του λέοντος, πάντως, πήρε (αυτοδικαίως) ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οχι μόνο έθεσε παρεμπίπτων ζήτημα, αλλά έκανε και ένσταση αντισυνταγματικότητας, με την Ολομέλεια όμως να του ρίχνει άκυρο. «Η διάταξη αυτή συνιστά οπισθοχώρηση, συνιστά παραβίαση του Συντάγματος, παραβίαση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παραβίαση μάταιη, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα» είπε ο κ. Βενιζέλος, με τον Α. Λοβέρδο να συμπληρώνει, όντας εκτός ελέγχου στο άγχος του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα: «Ο,τι θα φύγει από δω απόψε εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ρυθμιστή του πολιτεύματος».

Την αντισυνταγματικότητα υπερασπίστηκαν επίσης η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, με τους κ. Δένδια, Φορτσάκη και Θεοχάρη να δίνουν ρέστα. Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε προδήλως αντισυνταγματική την τροπολογία, «που θα διδάσκεται ως πρωτόλεια άσκηση πρωτοετών φοιτητών για να βρουν τις αντισυνταγματικότητες», ενώ ο κ. Φορτσάκης στάθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπουργός ορίζει ποιο κανάλι θα επιβιώσει στην αγορά. Ο δε Χάρης Θεοχάρης μίλησε για διάταξη «δείγμα καθεστωτικής αντίληψης».

Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Θεοδωράκη

Για δες ποιος μιλάει για τις τηλεοπτικές άδειες και τη διαπλοκή στον χώρο των ΜΜΕ, θα μπορούσε να πει κάποιος ακούγοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη να υπερασπίζεται τη θέση πως δεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των καναλιών που εκπέμπουν σήμερα, χρησιμοποιώντας μάλιστα την… ιστορική φράση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» και προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα μαζέψει. Κατά τα άλλα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση ευνοεί τα «παζάρια» με τους καναλάρχες και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «φτιάχνει καθεστώς διαπλοκής». Ζήτησε οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να πληρώσουν τα οφειλόμενα για τις άδειες που διαθέτουν, αλλά δεν εξήγησε γιατί μέχρι τώρα δεν είχε κάνει σχετική νύξη στο θέμα.

Εδωσε τα ρέστα της και η Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «νομικό εξάμβλωμα»την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει «νέα διαπλοκή» που ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι επιχειρούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια του κόσμου που πλήττεται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές» και τους κάλεσε ή να κυβερνήσουν ή να αποχωρήσουν. Παράλληλα τόνισε: «Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει αοριστίες για μια αόρατη διαπλοκή που κανείς δεν κατονομάζει. Μην υποκρίνεστε ότι αντιμετωπίζετε το πρόβλημα! Αν θεωρείτε ότι οικονομικά συμφέροντα καθορίζουν το μέλλον της χώρας, πάρτε μέτρα εναντίον τους και θα στηρίξουμε».

Ο Λεβέντης και πάλι από άλλο πλανήτη

Από τα 15 λεπτά που είχε στη διάθεσή του ο Βασίλης Λεβέντης χθες το βράδυ στη Βουλή, αφιέρωσε τα 14 λεπτά να μιλήσει για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας (Μνημόνιο, Αγροτικό, Ασφαλιστικό, οικουμενική κυβέρνηση) και ένα λεπτό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ισως γιατί και αυτός βρέθηκε με μία άδεια καναλιού στην κατοχή του. Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει κανόνες στους καναλάρχες και όχι να περιορίσει τις άδειες σε τέσσερις. Φάνηκε δε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων να κόπτεται για το πώς θα σχολιαστεί το θέμα περιορισμού των αδειών στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, προέβλεψε ότι θα κλείσει πρώτα η ΕΡΤ γιατί «είναι λιβανιστήρι της κυβέρνησης» και μετά τα ιδιωτικά κανάλια. Τέλος, υπερασπιζόμενος τους καναλάρχες, είπε: «Εσείς θα μας φέρετε αγίους;»

Το σύνθημα για τον Ι. Μεταξά!

«Πολύ επίκαιρο» χαρακτήρισε το παλιό σύνθημα του ΚΚΕ «Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, καθώς, όπως είπε, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με άλλα ονόματα, «όχι όμως της ίδιας εμβέλειας: τι Μητσοτάκης, τι Τσίπρας, το ίδιο και το αυτό» σημείωσε. Επικαλέστηκε μάλιστα τον Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος «κατάφερε να ενώσει όλους τους Ελληνες», αφού «όλος ο ελληνικός λαός πολέμησε στα βουνά».

«Μας πουλάνε πατριωτισμό και οι εθνικιστές», απάντησε φωνάζοντας από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης με αφορμή τις αναφορές του εκπροσώπου της Χ.Α. στον Ι. Μεταξά. Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι πολύς θόρυβος γίνεται για τις ανεξάρτητες Αρχές, όπως το ΕΣΡ, αλλά «ο πρόεδρος της ΕΣΡ κατάντησε να είναι ισόβιος. Οφείλουμε να γκρεμίσουμε τώρα τη μιντιακή δικτατορία».

«Σταμάτη, ξέρουμε καλά ποιος είσαι»

Την ώρα που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς αναρωτιόταν ρητορικά γιατί λείπει για ακόμη μία φορά ο Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, ενώ πληρώνεται αδρά, ο κ. Σταμάτης έσπευσε να τον υπερασπιστεί. Ωστόσο απέτυχε, αφού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής τού επιτέθηκε άγρια, αφήνοντάς τον άφωνο.

«Είσαι γνωστός προβοκάτορας, Σταμάτη. Το έκανες και το πρωί. Λοιπόν, μη μου κόβεις την κουβέντα, εντάξει; Ξέρουμε ποιος είσαι, ξέρουμε τι είσαι, ξέρουμε τι λαμόγιο είσαι» του είπε αρχικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Σταμάτης φέρεται ότι απάντησε πως θα καταθέσει μήνυση, με τον κ. Παππά να του απαντά σε υψηλούς τόνους: «Κάνε μου και μήνυση και αγωγή. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Αντε, γιατί έχω πολλά για τη γούνα σου». Την ίδια φράση, μάλιστα, επανέλαβαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χ.Α.

Στοιχεία-φωτιά του Τρ. Αλεξιάδη για τα τεράστια χρέη

Πλήρως εξέθεσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης την Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), σύμφωνα με την οποία οι οφειλές των καναλιών προς το Δημόσιο προέρχονται κυρίως από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς! Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα οποία αποτυπώνουν την πλήρη αλήθεια: ότι τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια χρωστάνε… της Μιχαλούς!

Και τούτο διότι:

Τα πανελλαδικά κανάλια οφείλουν 18.086.000 ευρώ για φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, ενώ όλα τα περιφερειακά μαζί οφείλουν μόνο 181.000 ευρώ.

Τα πανελλαδικά κανάλια οφείλουν 4.800.000 ευρώ από πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ, όταν το συνολικό ποσό από πρόστιμα είναι 7.000.000 ευρώ.

«Να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να κρυφτούν» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, για να προσθέσει με νόημα: «Αν κάποιους δεν τους βολεύουν τα νούμερα, η λύση δεν είναι να τα αλλάξουμε». Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης έβαλε στο κάδρο και την αντιπολίτευση, μια και, όπως είπε, «υπάρχει μια σημαντική πολιτική σύγκρουση αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση θα τη βγάλει πέρα γιατί καταλαβαίνει το δίκιο».

Βούλτεψη: Μας αρέσει το ισχύον καθεστώς!

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό»! Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή, την ώρα που η Σοφία Βούλτεψη λίγο νωρίτερα φώναζε ότι είναι ικανοποιημένη από το ισχύον καθεστώς της ανομίας.

«Είναι η Ν.Δ. ικανοποιημένη από την κατάσταση;» ρώτησε ο κ. Παππάς από το βήμα της Βουλής, με τη βουλευτή της Ν.Δ. να απαντά δίχως αιδώ: «Ναι». «Μόνο η Σ. Βούλτεψη είναι ικανοποιημένη» σχολίασε ο Ν. Παππάς και υπενθύμισε: «Θυμάμαι να βλέπω δελτίο ειδήσεων λίγο μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ. και νόμιζα ότι έβλεπα προεκλογικό σας σποτ. Η λάσπη, η διαστρέβλωση δεν έχει προηγούμενο. Και υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε τη ροή της ενημέρωσης; Λίγη ντροπή επιτέλους».

Η ομολογία

Αφού ο κ. Παππάς ξεπέρασε την ομολογία της κυρίας Βούλτεψη, υπογράμμισε ότι «σήμερα η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης» και κάλεσε και τη Ν.Δ. έστω και την τελευταία στιγμή να υπερψηφίσει. «Εχετε μία ευκαιρία: να δείξετε ότι στοιχειωδώς έχετε βγάλει συμπεράσματα από την 25χρονη ιστορία ανομίας και υποταγής της διαπλοκής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βάλτε πλάτη έστω και τώρα να βάλουμε τέλος στην ντροπή των τελευταίων 25 ετών. Δεν ελπίζω πολύ» υπογράμμισε. Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δεν κάνει αυτοκριτική, ενώ ταυτόχρονα ξεχνά και δεν λέει ούτε μία λέξη για την προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή να παρέμβει στην ασυδοσία των καναλαρχών!

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα