Τρακτέρ έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, όπου έφτασαν με πούλμαν (από το Χαϊδάρι) ή και με τα πόδια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί έφτασε και η πορεία των επιστημονικών φορέων, ενώ στο αγροτικό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι διαδηλωτές αγρότες.

Στον χώρο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες ξεκίνησαν την πορεία στο Σύνταγμα με πρώτους τους αγρότες από την Κρήτη.

Με λεωφορεία έφτασαν τελικά στην πλατεία Συντάγματος και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Είχε προηγηθεί σκηνικό έντασης στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζαν τους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χημικά και κρότου λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό.

Αργά το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ άνοιξε και η λεωφόρος Αθηνών.

Στον κόμβο του Μαρκόπουλου άνοιξε το μεσημέρι το ρεύμα προς το Αεροδρόμιο. Κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού για το Αεροδρόμιο.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά, επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, ξύλα, τούβλα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το υπουργείο. Από τις πέτρες έχουν σπάσει τζάμια του πρώτου ορόφου στο κτίριο του υπουργείου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη.

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών, Μάρνη, Λιοσίων, πλατεία Καραϊσκάκη), καθώς και οι Αθηνάς, Πειραιώς, Αγίου Κωνσταντίνου, Αχιλλέως και Δηληγιάννη.

πηγή: in.gr

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα