Με σπασμένα τα φρένα ο Σφακιανάκης

Αλγεινές εντυπώσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στο κοινό προκάλεσαν όσα υποστήριξε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο».

Δίχως να έχει γίνει σαφές αν έλαβε άδεια από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να τοποθετηθεί σε μέσο ενημέρωσης για το ζήτημά του, ο κ. Σφακιανάκης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «αν δεν είχα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη του πρωθυπουργού και την αγάπη του κόσμου, θα με είχαν αποστρατεύσει». Προκειμένου, μάλιστα, να στηριχθεί ο περί της… «αγάπης του κόσμου» ισχυρισμός, στο περιθώριο της συνέντευξης τονίζεται ότι, ύστερα από την απόφαση απομάκρυνσής του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναρτήθηκαν «940.000 μηνύματα συμπαράστασης στα social media, μέσα σε διάστημα 24 ωρών»!

Η αναφορά αυτή «πυροδότησε» πλείστα ερωτήματα από χρήστες κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν αν η καταμέτρηση των «θαυμαστών» του κ. Σφακιανάκη έγινε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αν έφθασε στο σημείο να «χτενίσει» προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών.

Ως… νικητής

Στην ίδια συνέντευξη, όπου εμφανίζεται ως… νικητής στη «μονομαχία» του με τον υπουργό Νίκο Τόσκα, ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης προσθέτει: «Είμαι “στρατιώτης”, όχι όμως φαντάρος. Είμαι υποστράτηγος και, όπως έκαναν με άλλους συναδέλφους, θα έπρεπε να με έχουν καλέσει και να μου πουν για τη μετακίνησή μου. Αν το έκαναν, θα δεχόμουν άμεσα τη μετάθεσή μου»… Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνιζαν σε συζητήσεις τους πως ο «αγαπημένος των ΜΜΕ» κ. Σφακιανάκης, τελικά, θα έπρεπε να είχε αποστρατευθεί… χθες.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα