Οι 3D ψεκασμένοι και ο ΕΝΦΙΑ

«Nemo me impune lacessit, Κανένας δεν μου επιτίθεται ατιμώρητα», έμβλημα Σκωτζέζικων συνταγμάτων.Στις 31 Μαρτίου του 1990 σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Λονδίνο με εκατοντάδες τραυματίες, εμπρησμούς και λεηλασίες καταστημάτων με αφορμή τον γενικό ξεσηκωμό του Βρετανικού πληθυσμού εναντίον του Poll-tax, ενός προσωπικού χαρατσιού που επέβαλε η Margaret Thatcher και τον οποίο θα έπρεπε να πληρώνει ο κάθε ενοικιαστής και ιδιοκτήτης σπιτιού. Με την υποβολή του κεφαλικού φόρου, πρώτα στην Σκωτία το 1989 και μετά στην Ουαλία και την Αγγλία, οι ταχύτατα αυτό-οργανούμενες, εκτός των πολιτικών πλαισίων ενώσεις πολιτών, κάλεσαν τον λαό σε «καθολική απείθεια», εκφραζόμενη με την άρνηση πληρωμής του φόρου κάτω από το διάσημο πλέον σύνθημα «3D», «Don’t register, Don’t pay, Don’t collect, δηλαδή, «μην δίνετε τα στοιχεία σας στο κράτος, μην πληρώνετε φόρους στο κράτος, μην μαζεύετε χρήματα για το κράτος». Το αποτέλεσμα του γενικού ξεσηκωμού των Βρετανών και της ουσιαστικής στάσης πληρωμής των φόρων υπήρξε η αυτόματη κατάργηση του χαρατσιού πρώτα στην Σκωτία και την Ουαλία, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα και μετά στην υπόλοιπη Βρετανία, καθώς και η πτώση της Thatcher.

Η αντιστασιακή στάση του Αγγλικού λαού είναι κατανοητή και απόλυτα ερμηνεύσιμη επειδή αποτελεί μία θέση που επιβεβαιώνεται διαχρονικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη σε περιπτώσεις βαριάς και άδικης φορολογίας. Αυτό όμως που δεν είναι κατανοητό και καθόλου ερμηνεύσιμο είναι η πολιτική και κοινωνική στάση των Ελληνόφωνων «ψεκασμένων», που εκτός από κάποιους ήχους ψιθύρων ισχνού μουρμουρίσματος παραπόνων, οι ραγιάδες έχουν πλέον συνηθίσει να πληρώνουν με χαρά τον ΕΝΦΙΑ , έχουν δεχθεί με ενθουσιασμό ότι θα λαμβάνουν επίδομα ελεημοσύνης αντί συντάξεως, δέχονται με ευχαρίστηση τις περικοπές των μισθών, την μαζική ανεργία, την δήμευση της περιουσίας, την δόλια και μεθοδευμένη καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας από το πολιτικό σύστημα, την διάλυση των οικογενειών και του κοινωνικού ιστού, την μετανάστευση των νέων και των παιδιών τους, τον πρόωρο θάνατο λόγω διάλυσης του συστήματος υγείας, την σίτιση στα συσσίτια με «ορφανές ντομάτες γεμιστές», την ισλαμοποίηση της χώρας , την κατάργηση των συνόρων στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και την ανοχή στον πλουτισμό και την καθημερινή αθλιότητα των πολιτικών, που με φανατισμό διατηρούν στην εξουσία δια της ψήφου των.

Ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ο χυδαιότερος φόρος που τον επέβαλαν χυδαίοι πολιτικοί επειδή επέβαλαν εκ νέου το Οθωμανικό ιδιοκτησιακό πλαίσιο στην Ελλάδα και την πασοκική άποψη ενός νεορατσιστικού Varlik Vergisi, μετά από την ανθελληνική εισήγηση του αρχιερέα των «πράσινων αυγών Bokanovski» της συγκυβέρνησης PASOK/ND. Μέσω του ΕΝΦΙΑ η παρά φύση συμμαχία ND και PASOK μετέτρεψε εκ νέου τον Έλληνα από ελεύθερο και περήφανο πολίτη σε φοβισμένο ακτήμονα κολίγο, που συντηρεί με το αίμα του «το ευ ζην» των πολιτικών και των ολιγομελών οικονομικών και τραπεζικών ελίτ.
Με δεδομένη την απάθεια των «ψεκασμένων» στον εξανδραποδισμό τους είναι αμφίβολο αν η γενναία, Ελληνική και αντιστασιακή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί «της αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ» θα ενεργοποιήσει τα νεκρά αντανακλαστικά των ζόμπι, επαναλαμβάνοντας την ουσία του συνθήματος 3D, ώστε να ενεργοποιηθούν εκατομμύρια μαζικών δικαστικών αγωγών, με απαίτηση την έντοκη επιστροφή του χυδαίου φόρου στους πολίτες από το ανθελληνικό κράτος και παρακράτος. Είναι επίσης αδύνατον να διανοηθούν οι ψεκασμένοι την παθητική αντίσταση μέσω της καθολικής άρνησης πληρωμής του αντισυνταγματικού ΕΝΦΙΑ όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Άλλωστε, οι πολιτικοί μας δυνάστες είχαν δηλώσει πρόσφατα, «ο λαός πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί να μην τον επιβάλουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα