Η Ρούπα με ελικόπτερο θα απελευθέρωνε τον Μαζιώτη

Θρίλερ εν πτήσει με πυροβολισμούς στην καμπίνα! Ο πιλότος χάλασε τα σχέδια της απόδρασης με συνταγή του Παλαιοκώστα

Την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η επιχείρηση απόδρασης του φυλακισμένου για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό, με ελικόπτερο, χάρη στην κινητοποίηση του πιλότου. Η Αντιτρομοκρατική εικάζει ότι η γυναίκα που ναύλωσε το ελικόπτερο ήταν η σύντροφος του Μαζιώτη και μητέρα του παιδιού τους Πόλα Ρούπα, που διαφεύγει της σύλληψης, κατά πάσα πιθανότητα με την καθοδήγηση του Νο 1 Ελληνα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα! Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική για παρουσία του Βασίλη Παλαιοκώστα και της Πόλας Ρούπα σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το «θρίλερ» άρχισε γύρω στις 13.45 την Κυριακή, όταν ελικόπτερο που είχε ναυλώσει γυναίκα, με στοιχεία ταυτότητας Αρβανίτη Χριστίνα του Φωτίου και της Γεωργία και ημερομηνία γέννησης 20/04/1971, απογειώθηκε από το Πόρτο Χέλι με τελικό προορισμό τη νήσο Κύθνο και ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγος Φθιώτιδας. Το ελικόπτερο παρέλαβε την άγνωστη γυναίκα από πολυτελές ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα, αλλά κατά τις 14.15 η επιβάτιδα φέρεται ότι έβγαλε πιστόλι και ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας προς το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο πιλότος, ωστόσο, που κατά πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός, επιχείρησε να την αφοπλίσει, και τεχνηέντως κατηύθυνε το ελικόπτερο προς τη Θήβα. Τότε η συνεργός του Μαζιώτη πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές (στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και στην κονσόλα οργάνων), ενώ ακολούθησε πάλη, με συνέπεια την απώλεια του ελέγχου του ελικοπτέρου. Ωστόσο, ο κυβερνήτης κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο και να το προσγειώσει σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιές και Ερυθρές.
Επιπλέον, προσπάθησε να συγκρατήσει τη δράστρια, η οποία όμως κατάφερε να διαφύγει, αφήνοντας στο ελικόπτερο έναν γεμιστήρα όπλου. Αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο και έναν κάλυκα, ο οποίος, σύμφωνα με τη βαλλιστική, βλήθηκε από το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον Νίκο Μαζιώτη στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, στις 10 Μαρτίου 2014.

Στο σημείο βρέθηκε και ένα ζεύγος ακουστικών, από το οποίο ελήφθη γενετικό υλικό. Στην κατάθεσή του, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου περιέγραψε τη γυναίκα ως ηλικίας 40 με 50 ετών, ύψους 1,60 με 1,65 μ., με κοντά ξανθά μαλλιά. Επίσης, ανέφερε ότι φορούσε περούκα (μακριά καστανά μαλλιά), ήταν ντυμένη με μαύρο κολάν, λευκό παλτό και μαύρα παπούτσια, και κρατούσε μια γυναικεία τσάντα. Κατά πληροφορίες, ο πιλότος φέρεται ότι αναγνώρισε την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα