Στα 124 έφτασαν τα θύματα της γρίπης!

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας, που αναμένεται να κορυφωθεί προς τα τέλη Φεβρουάριου, ενώ θα παραμείνει σε έξαρση έως τις αρχές Απριλίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες το μεσημέρι άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ανεβάζοντας σε 124 το συνολικό αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), χθες, δηλώθηκαν έξι νέα κρούσματα, ενώ νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 108 ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης.

Συνολικά, από την αρχή της εποχικής γρίπης έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική 362 ασθενείς. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίζει ο κόσμος τη γρίπη, που είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, από το απλό κρυολόγημα. Τα κύρια συμπτώματα της γρίπης είναι πονοκέφαλος, πόνοι σε αρθρώσεις και πλάτη, ζάλη, αδυναμία, έντονοι ιδρώτες και υψηλός πυρετός, που ανεβαίνει συνήθως απότομα και συνοδεύεται από ρίγη.

Τα έντονα συμπτώματά της διαρκούν έως έξι ημέρες, ενώ η υγεία του ασθενούς αποκαθίσταται πλήρως επτά έως 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα