Η «εγκληματική οργάνωση δημοσιογράφων»!

500.000 ευρώ τα «μηνιαία έσοδα» από εκβιασμούς με τη συνεργασία του… υποκόσμου του διαδικτύου!

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος εκβίασης, στο οποίο φέρεται ότι συμμετείχαν ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου, περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία αποκαλύπτει τη διαδρομή που ακολουθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφημιστικής δαπάνης από κρατικούς φορείς και επιχειρήσεις. Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, προσέγγιζαν πρόσωπα που διαχειρίζονταν τα διαφημιστικά κονδύλια ΔΕΚΟ και εταιριών και, υπό το καθεστώς απειλών, επιχειρούσαν να τα «στρατολογήσουν» προκειμένου να διοχετεύουν διαφημιστική δαπάνη κυρίως σε φίλα προσκείμενα διαδικτυακά μέσα.

«Σε άγνωστο χρόνο αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι συστήσατε ομάδα υπό την απειλή δημοσιογραφικού πολέμου, κυρίως σε βάρος ΔΕΚΟ, γνωρίζοντας ότι αυτές διαθέτουν χρήματα για διαφήμιση και χρησιμοποιήσατε απειλές, είτε προσωπικές είτε πρόκλησης βλάβης στις ΔΕΚΟ, υπό την έννοια της δυσφήμησης προσώπων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων προκειμένου να σας ανατεθούν διαφημίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το εις βάρος τους κατηγορητήριο. Οπως προκύπτει από τις δεκάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνδετικός κρίκος όλων των εμπλεκομένων και πρόσωπο που κινούσε τα νήματα της δημοσιογραφικής «μαφίας» φέρεται ότι είναι ο 50χρονος δημοσιογράφος Τάκης Μουσσάς. Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, προσέγγισε υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ στην οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποστήριξε ότι «αυτός και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης» δημοσιεύοντας θετικά άρθρα για τους «φίλους» και αρνητικά για τους «εχθρούς».

Εκείνη φέρεται ότι καταγγέλλει ότι της ζητούσαν να μεσολαβήσει προκειμένου να δοθούν από την ΕΥΔΑΠ χρήματα για διαφήμιση σε σειρά μέσων ενημέρωσης, από τα οποία και η ίδια θα έπαιρνε μίζα. Για να εξασφαλίσουν τη συνεργασία της ο Τάκης Μουσσάς και οι συγκατηγορούμενοί του χρησιμοποίησαν υποτιθέμενες πληροφορίες που είχαν για εκείνη εκφοβίζοντάς τη με συκοφαντικά άρθρα που υποστήριζαν ότι μπορούσαν να διακινήσουν στο διαδίκτυο, ενώ φέρεται ακόμη ότι την απείλησαν λέγοντάς της «έχεις ένα παιδί, να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου».

Στις διαδοχικές συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες του Τάκη Μουσσά με τη συγκεκριμένη υπάλληλο, με τους συγκατηγορούμενους του και ένα δίκτυο διαχειριστών ενημερωτικών ιστοσελίδων (αμφιβόλου περιεχομένου, εγκυρότητας αλλά και επισκεψιμότητας) αποκαλύπτονται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος και τα μηνιαία «έσοδα» που θα αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους, που θα άγγιζαν τα 500.000-550.000 ευρώ μηνιαίως.

Τα χρήματα

«Θα καθαρίζουμε 20 τον μήνα (από ΕΥΔΑΠ). Είκοσι είναι δεδομένα, θα κανονίσουμε και στα ΕΛ.ΠΕ., τι δίνουνε; Οχι 20, 80. Είναι η ΔΕΗ 80 και η Εθνική Τράπεζα κατοστάρικο. Είναι πολλά τα λεφτά. Πεντακόσια με 550 στο χέρι» φέρεται ότι είπε στην υπάλληλο ο 50χρονος δημοσιογράφος. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται ότι έδινε εντολές για να γραφτούν δημοσιεύματα που εξυμνούσαν όσους υπέκυπταν στον εκβιασμό και δέχονταν να δώσουν διαφήμιση και να αποσυρθούν δημοσιεύματα που τους έθιγαν.

Στον αντίποδα, μεσολαβούσε για τη δυσφήμηση όσων στέκονταν εμπόδιο στη δράση της ομάδας. Την ίδια ώρα τα μέλη της φερόμενης ως εγκληματικής ομάδας απολάμβαναν τη «μεγάλη ζωή» κυκλοφορώντας με υπερπολυτελή αυτοκίνητα, ενώ διέθεταν τελευταίας τεχνολογίας gadgets και κανόνιζαν τις συναντήσεις τους στα hot spots της πόλης.

Αθώος

«Ο εντολέας μου ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Μόνο η ενδελεχής μελέτη της δικογραφίας θα οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα και θα ισχυροποιήσει ή θα αποδυναμώσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει» δήλωσε o συνήγορος του Τάκη Μουσσά, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Δικογραφία-σοκ για Μαυρίκο, Μουσσά και Φράγου

Τρεις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο 42χρονος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος, ο 50χρονος δημοσιογράφος Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς και ο 35χρονος Χρήστος Φράγκου, δημοσιογράφος και διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleousin.gr.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (ένταξη και διεύθυνση), της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της ενεργητικής δωροδοκίας. Επιπλέον, εις βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» ασκήθηκε ποινική δίωξη και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ως τότε και οι τρεις θα παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ. Από τις πρώτες δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων προκύπτει ότι μέχρι στιγμής αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. «Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης προέκυψε ότι ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκος αποκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλός του. Ετσι καταρρέει το οικοδόμημα (σ.σ.: της εγκληματικής οργάνωσης), αφού δεν χρειαζόταν η εμπλοκή του εντολέα μου, μιας κι είχαν επαφή οι δυο τους» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Τάκη Μαυρίκου. Την άρνηση των κατηγοριών εκ μέρους του εντολέα της Χρήστου Φράγκου τόνισε και η δικηγόρος Ελένα Μπατσούλη.

 ΕΥΔΑΠ: Πιέσεις για πληρωμή

Ανυπόμονος και πιεστικός, καθώς φέρεται ότι απαιτούσε ακόμα και την αυθημερόν πληρωμή των τιμολογίων (τα οποία «κόπηκαν») για διαφημιστική δαπάνη, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Τάκης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ, κατόπιν των πιέσεων που της ασκήθηκαν, «κόπηκαν» τιμολόγια για δύο καταχωρίσεις στην εφημερίδα «Ακρόπολη», αντί του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ για κάθε καταχώριση, και για τέσσερα sites αντί του συνολικού ποσού των 48.000 ευρώ, προκαταβολικά για τρεις μήνες (4.000 ευρώ για κάθε site).

Τα τιμολόγια παρέλαβε η γραμματέας του εκδότη, η οποία φέρεται ότι πίεζε την καταγγέλλουσα για το πότε θα πληρωθούν. Μάλιστα, όταν η καταγγέλλουσα ενημέρωσε ότι απαιτούνταν τέσσερις με πέντε εργάσιμες ημέρες από το λογιστήριο, η γραμματέας δυσανασχέτησε, ενώ ο εκδότης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρεται ότι έκανε παράπονα (τηλεφωνικά) στον συγκατηγορούμενό του, Παναγιώτη Μουσσά! Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ημέρα σύλληψης των κατηγορουμένων, από το λογιστήριο της ΕΥΔΑΠ κατατέθηκαν στον λογαριασμό της εταιρίας του εκδότη 17.220 ευρώ.


{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα