Βγενόπουλος: Είμαι ηθικά δικαιωμένος για τη Λαϊκή

Ούτε καν ενδείξεις πιθανών ποινικών αδικημάτων δεν προέκυψαν από την προκαταρκτική εξέταση για τη Λαϊκή Τράπεζα, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να κάνει λόγο για σκευωρία που κατέρρευσε και για ηθική δικαίωση. «Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της Λαϊκής, δηλαδή τα όργανα και οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αναδειχθούν με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου πλέον, πέραν της σημερινής ηθικής δικαίωσης, θα ακολουθήσουν για τη MIG και άλλους Ελληνες επενδυτές οι χρηματικές αποζημιώσεις για την επένδυσή τους στη Λαϊκή» επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της MIG.

Οπως τονίζει ο κ. Βγενόπουλος, η αρμόδια εισαγγελέας Εφετών Αθηνών περαίωσε την προκαταρκτική εξέταση που διεξαγόταν επί τρία χρόνια, εξετάζοντας περίπου 3.000 έγγραφα από τις κυπριακές Αρχές σχετικά με καταγγελίες περί διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν τη Λαϊκή Τράπεζα και τα στελέχη της κατά την περίοδο 2006 – 2011. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν προέκυψαν ενδείξεις περί διάπραξης πιθανών αδικημάτων και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Σκόπιμη απόκρυψη

Ο πρόεδρος της MIG σημειώνει, μάλιστα, ότι πρόκειται για στοιχεία που επιμελώς απεκρύβησαν από την κυπριακή αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη. «Αξίζει να τονιστεί ότι εις το υλικό των ερευνών των κυπριακών Αρχών που απεστάλη στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπήρχε κανένας ισχυρισμός ή τεκμηρίωση περί δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους, ενώ αντίθετα, η σχετική έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία παρηγγέλθη αρμοδίως, αποδεικνύει ότι όλα τα δάνεια που χορηγήθησαν είχαν, κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, σημαντικές υπερκαλύψεις» τονίζει ο κ. Βγενόπουλος.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα