Στο σανίδι από «κούνια»!

Η Χρ. Παυλίδου από τη νέα σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» αποκαλύπτεται

Από τη Μαρία Ανδρέου

Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο εκτός από ηθοποιός! Η Χριστίνα Παυλίδου, πρωταγωνίστρια της νέας καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Δίδυμα φεγγάρια» που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 21.00, προέρχεται από καλλιτεχνικό σόι. Μάλιστα, αν συγκεντρωθεί όλη η οικογένειά της μαζί, τότε τα μέλη της μπορούν από μόνα τους να συστήσουν έναν πλήρη θίασο, έτοιμο για θεατρική παράσταση!
Η δημοφιλής ηθοποιός από τη Λευκωσία, που θα σταθεί επάξια στο πλευρό του Γρηγόρη Βαλτινού, μετρά ήδη 26 χρόνια θεατρικής καριέρας. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, ενός γιου 19 -που ετοιμάζεται να πάει φαντάρος- και τριών κοριτσιών 17, 12 και 6 χρόνων, τα οποία λατρεύει.

«Δεν θα μπορούσα να μη σπουδάσω σε δραματική σχολή. Η μητέρα μου είναι η γνωστή Κύπρια ηθοποιός Αλκηστη Παυλίδου. Τα χνάρια της ακολούθησε και η αδερφή μου Κύνθια. Ο θείος μου είναι ο αξιόλογος σκηνοθέτης Νίκος Χαραλάμπους με μακρά πορεία σε κρατικές σκηνές της χώρας και η θεία μου η Ελλαδίτισσα καλλιτέχνις Μαρία Μίχα. Η ξαδέρφη μου Νιόβη Χαραλάμπους σπούδασε και αυτή ηθοποιός, ενώ εγώ ερωτεύτηκα τρελά τον σύζυγό μου, τον ταλαντούχο συνάδελφο Γιώργο Τσιάκκα» αναφέρει η γλυκιά Χριστίνα Παυλίδου στη «δημοκρατία» και συμπληρώνει:

«Το θέατρο και τα καμαρίνια ήταν το δεύτερο σπίτι μου από πολύ μικρούλα. Εκεί έτρωγα, διάβαζα, κοιμόμουν. Θα σας αποκαλύψω κάτι που δεν το έχω πει πουθενά. Η μητέρα μου αφού παντρεύτηκε και γέννησε εμένα αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Σε ηλικία τριών ετών με παίρνει στην Αθήνα, σπουδάζει στο Εθνικό Θέατρο έχοντάς με μαζί της σε όλα τα μαθήματα. Ημουν ένα ήσυχο κορίτσι. Μου έδιναν και εμένα παπουτσάκια του χορού και χόρευα. Το φοβερό είναι ότι, όταν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, επέλεξα το Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα και είχα για καθηγητές πολλούς από εκείνους της μητέρας μου, οι οποίοι με θυμούνταν. Με το που τελείωσα τις σπουδές, γνώρισα τον άνδρα μου, τον Γιώργο, και μαζί κάναμε στην κυπριακή τηλεόραση μια κωμική σειρά με τίτλο “Βουράτε (τρέξτε), γειτόνοι” που έπιανε 85% στην τηλεθέαση. Επί τέσσερα χρόνια γινόταν χαμός με αυτό το σίριαλ».

Φέτος με τα «Δίδυμα φεγγάρια», τα οποία έχουν αγκαλιάσει οι Κύπριοι τηλεθεατές, αλλά και με τη θεατρική συμμετοχή της στην παράσταση «Λεωφορείον ο πόθος» σε σκηνοθεσία Αλίκης Κνούτσεν (σύζυγος του Γιάννη Στάνκογλου), η Χριστίνα νιώθει πραγματική ευτυχία.
Τα γυρίσματα της σειράς, που στηρίζεται στο μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη, ξεκίνησαν από τον Δεκέμβριο, ενώ έκανε πρεμιέρα στο νησί της Αφροδίτης παραμονή Χριστουγέννων.

«Ευχαριστώ τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου και τον παραγωγό Κούλλη Νικολάου που μου εμπιστεύτηκαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μου είχαν κάνει πρόταση τόσο για το “Μπρούσκο” όσο και για το “Ρουά ματ”, αλλά δεν είχε ευοδωθεί. Τελικά η συνεργασία μας ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Είμαι τυχερή γιατί παίζω μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος δεν είναι μόνο ένας γοητευτικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης, αλλά διαθέτει βαθιά ευγένεια ως άνθρωπος. Θα μιλήσει μέχρι και στο παιδί που θα μας φέρει τους καφέδες στα γυρίσματα, θα μάθει πράγματα γι’ αυτόν και τη ζωή του. Είναι τόσο απλός και διαθέτει χιούμορ» αναφέρει η Χριστίνα και υπογραμμίζει μικρές λεπτομέρειες για τον ρόλο της: «Η ηρωίδα μου, η Αλίκη, από δικούς της λάθος χειρισμούς έζησε στη μιζέρια και στον πόνο, δεν εξελίχθηκε, μένει στο παρελθόν και δεν διεκδικεί το μέλλον. Δεν της μοιάζω καθόλου».

Κόντρα ρόλος (στο σίριαλ) η Αλίκη

Για τη Χριστίνα, λοιπόν, η Αλίκη είναι κόντρα ρόλος, καθώς έχει μάθει ως Κύπρια να μάχεται: «Πριν λίγα χρόνια οι Κύπριοι κοιμηθήκαμε πλούσιοι και ξυπνήσαμε φτωχοί. Η οικογένειά μου ζούσε αξιοπρεπώς, αλλά από το “κούρεμα” και μετά δεν υπήρχαν παραγωγές να δουλέψουμε, δυσκολευτήκαμε. Ακόμη να συνέλθουμε. Αλλά από το 1974 εμείς οι Κύπριοι είμαστε σε συνεχή αγώνα. Ζούμε με τη δαμόκλειο σπάθη των Τούρκων» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα