Προφυλακιστέος ο Μουσσάς

Ρεπορτάζ: Βάσω Παλαιού
[email protected]

Μαραθώνιες απολογίες έδωσαν χθες, ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή, ο 50χρονος δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα… γραφεία Τύπου, Τάκης Μουσσάς, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και ο 35χρονος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου για τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης και της ενεργητικής δωροδοκίας. Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση από ανακριτή και εισαγγελέα.

Στη σύλληψη των κατηγορουμένων οδήγησε η καταγγελία της 44χρονης υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου για τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς που φέρεται ότι δεχόταν για τη χορήγηση διαφημιστικής δαπάνης στα μέλη του παραδημοσιογραφικού κυκλώματος. Και οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες αρνήθηκαν πλήρως τις κατηγορίες, ενώ ο Παναγιώτης Μαυρίκος ισχυρίστηκε ότι Μουσσάς και Κάτζου είχαν στενή φιλική έως και ερωτική σχέση!

Την αυλαία των μαραθώνιων απολογιών άνοιξε ο Τάκης Μουσσάς, ο οποίος παρέμεινε επί πέντε ώρες ενώπιον του ανακριτή, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλογίζονται, καθώς φέρεται ότι έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

Το υπόμνημα

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα 10 σελίδων στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αρνούμαι τις βαρύτατες αποδιδόμενες κατηγορίες ως παντελώς αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηριζόμενες μόνο στη “μεθοδευμένη” μήνυση της μοναδικής μάρτυρας κυρίας Κάτζου».

Επίσης, επικαλέστηκε νομικούς ισχυρισμούς για να αντικρούσει τις κατηγορίες και ζήτησε να μην κριθεί προφυλακιστέος, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξής του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργάζονταν. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι απειλούσε το ανήλικο παιδί της καταγγέλουσας.

Πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα (32 σελίδων) προσκόμισε στον 1ο ειδικό ανακριτή ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος απολογήθηκε δεύτερος. Ο εκδότης στο υπόμνημά του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι «εντελώς αμέτοχος στις διερευνόμενες πράξεις και η αναφορά του ονόματος του δεν μπορεί να συνδεθεί με τίποτα περισσότερο από μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης για λογαριασμό μιας εταιρίας, εν προκειμένω της ΕΥΔΑΠ, στην εφημερίδα και τις ιστοσελίδες που μου ανήκουν».

Ο 42χρονος εκδότης υποστήριξε ότι είναι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ άφησε ευθείες βολές σε βάρος του Τάκη Μουσσά και της 44χρονης καταγγέλουσας Αμαλίας Κάτζου. «Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάντζου σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής, που στην πραγματικότητα στερείται, και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάτζου. Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και Κάτζου αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση».

Τέλος, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι όλες οι συνομιλίες αποδεικνύουν τη στενή σχέση των Μουσσά, Φράγκου και Κάτζου. Τρίτος ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο 35χρονος κατηγορούμενος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε και αυτός τις κατηγορίες ενώπιον του ειδικού ανακριτή.

Χωρίς δικηγόρους (λόγω της αποχής) χθες η «μαφία» των δημοσιογράφων!

Χωρίς την παρουσία δικηγόρων απολογήθηκαν ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των δημοσιογράφων – εκβιαστών, Παναγιώτης Μαυρίκος, Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου! Ο λόγος της απουσίας των συνηγόρων υπεράσπισης από το πλευρό των κατηγορουμένων ήταν η μη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι κατηγορούμενοι, ωστόσο, επέλεξαν να απολογηθούν και να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

«Λυπούμαι διότι, όντας υποχρεωμένος αλλά και επιθυμώντας να στηρίξω τον αγώνα ύπαρξης και αξιοπρέπειας που εδώ και περίπου δύο μήνες δίνουν με αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση όλοι οι δικηγόροι της χώρας, δεν δύναμαι να εκτελέσω το υπερασπιστικό μου χρέος, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, προς τον εντολέα μου» δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος του Τάκη Μουσσά.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, κατήγγειλε ότι η απόφαση να μην αναβληθεί η απολογία είναι αντισυνταγματική και παράνομη και καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθεστώς της δίκαιης δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και παραβαίνει το Σύνταγμα, παραγνωρίζοντας τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της δικαιοσύνης και στον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας. Οι τρεις κατηγορούμενοι προσήλθαν στο κτίριο 10 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί.

Τους τρεις κατηγορουμένους αποδοκίμασαν, κατά την είσοδό τους, πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα δικαστήρια φωνάζοντας «ξεφτίλες» και άλλα κοσμητικά επίθετα! Στο πλευρό του Παναγιώτη Μαυρίκου βρέθηκε η μητέρα του, η οποία κατήγγειλε ότι ο γιος της στοχοποιήθηκε. «Σαν μάνα πιστεύω στη Δικαιοσύνη και ο Παναγιώτης Μαυρίκος θα είναι πολύ δυνατός διότι ξεκίνησε από το μηδέν» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα