Συγγραφέας παιδικού βιβλίου ο Πάπας Φραγκίσκος

Στόχος του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ήταν να απαντήσει σε ερωτήματα παιδιών. Κάτι διόλου εύκολο, όπως παραδέχθηκε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στο Βατικανό μία ομάδα παιδιών που τον… βοήθησαν στη συγγραφή ενός βιβλίου, στέλνοντάς του βασανιστικά ερωτήματα, στα οποία επιχείρησε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Το παιδικό βιβλίο, το πρώτο του ποντίφικα, τιτλοφορείται «Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκε».

«Τι έκανε ο Θεός πριν δημιουργήσει τον κόσμο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο 8χρονος Ράιαν από τον Καναδά σε μία ζωγραφιά που απεικόνιζε τον Θεό να στέκεται δίπλα στον πλανήτη Γη και γύρω τους χρυσά αστέρια. Στην απάντησή του, ο Πάπας επεσήμανε ότι «ο Θεός δημιούργησε επίσης τον χρόνο».

Ο 10χρονος Μοχάμεντ από τη Συρία ρώτησε αν ο κόσμος θα ξαναγίνει ποτέ όμορφος, για να λάβει τη διαβεβαίωση του Πάπα ότι «τα δεινά δεν κρατούν για πάντα».

Συγκινητικό ήταν το ερώτημα ενός 8χρονου από την Αυστραλία, του Λούκας, ο οποίος ρώτησε τον ποντίφικα «Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκε, η μαμά μου είναι στον Παράδεισο. Θα βγάλει φτερά αγγέλου;» Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του εξήγησε πως δε θα αποκτήσει φτερά, αλλά συμπλήρωσε «Είναι η μάμα σου όπως την ήξερες, όμως είναι πιο όμορφη από ποτέ και γεμάτη αγάπη για σένα».

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ερωτήσεις παιδιών από όλον τον κόσμο και ορισμένες ήταν προσωπικές. Όπως της Μπάσια από την Πολωνία, η οποία ρώτησε τι ήθελε να γίνει ο Πάπας Φραγκίσκος όταν ήταν παιδί και η απάντηση ήταν… «Χασάπης».

Το βιβλίο κοσμούν περίπου 30 παιδικές ζωγραφιές και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο από Καθολικούς.

πηγή: antenna.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα