Η σύναξη των «ζόμπι» της διαπλοκής στο… Ποτάμι

Με σοβιετικά ποσοστά 88,16% η επανεκλογή Θεοδωράκη

Φόρεσαν τις μάσκες τους και αποφάσισαν να δώσουν το «παρών» στη σύναξη των «ζόμπι» που διοργάνωσε με τη μορφή συνεδρίου το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους των σχεδίων της διαπλοκής Κώστα Σημίτη (που επί των ημερών του είχαν στηθεί το μεγάλο φαγοπότι, αλλά και το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων που μας έβαλαν στην ΟΝΕ), Γιώργο Παπανδρέου (που μας έβαλε στη φρίκη των Μνημονίων) και τους άλλους που στήνουν το σκηνικό της «νέας εποχής».

Από κοντά και ο νεοφιλελεύθερος υβριστής της χώρας μας Γκι Φέρχοφστατ, αλλά και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Λεβέντης (που αποχώρησε… θυμωμένος για το πρωτόκολλο) και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που οραματίζονται το «ευρωπαϊκό μπλοκ» κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και κάποιοι δεν θα έλεγαν όχι στα σενάρια συγκυβέρνησης μαζί του!

Πλήρης επικράτηση

Κατά τα άλλα, το συνέδριο σημαδεύτηκε από την επικράτηση του Σταύρου Θεοδωράκη με σοβιετικά ποσοστά (88,16%), αλλά και με το φιάσκο του Χάρη Θεοχάρη, στον οποίο ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Ποταμιού έδειξε την πόρτα της εξόδου, όπως και τα περισσότερα στελέχη, ωστόσο εκείνος έκανε ότι δεν άκουσε τις κατηγορίες για τα προσωπικά παιχνίδια που παίζει. Η χθεσινή τελευταία μέρα του συνεδρίου σημαδεύτηκε από την εκλογή ηγεσίας, αλλά και από το ορθάνοιχτο ενδεχόμενο συνεργασιών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έλαβε 715 ψήφους (ποσοστό 88,16%) έναντι 96 του συνυποψηφίου του Παύλου Ελευθεριάδη, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά. Η τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου του Ποταμιού χαρακτηρίστηκε από τις επικρίσεις που δέχθηκε από πολλούς ομιλητές ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου είχε μιλήσει για «τρία Ποτάμια», της ηγεσίας, των εθελοντών και των απογοητευμένων που έπαψαν να το στηρίζουν. Επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον Σταύρο Θεοδωράκη, γεγονός που έδωσε αφορμή να δεχθεί έντονη κριτική από πολλά στελέχη.

Τα πυρά συγκέντρωσαν και οι βουλευτές του Ποταμιού που θεωρήθηκαν από πολλούς ότι φέρουν την ευθύνη για τη μείωση της επιρροής του κόμματος, καθώς ακολουθούν προσωπική στρατηγική. Εξελέγησαν ακόμη τα νέα όργανα του κόμματος, που συνεδρίασαν για πρώτη φορά αμέσως μετά.

Μετά την εκλογή του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια, αλλά μόνο ένα και δεν μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια του «είσαι» και τη δημοσιότητα του «δεν είσαι».

Ο Φέρχοφστατ σε ρόλο συνηγόρου των καναλαρχών για το θέμα των αδειών

Τον ρόλο του συνηγόρου των καναλαρχών στην Ελλάδα και του επικριτή της κυβέρνησης για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ανέλαβε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή Γκι Φέρχοφστατ, που βρέθηκε στην Αθήνα για λίγες ώρες με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του. Ο κ. Φέρχοφστατ εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόσφατο νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για οπισθοδρόμηση αναφορικά με το θέμα αυτό. «Πολύ φοβάμαι πως υπάρχει μια τάση στην Ευρώπη για τον έλεγχο των media» είπε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, αναφερόμενος και σε πρόσφατες ρυθμίσεις παρόμοιου τύπου σε Ουγγαρία και Πολωνία. Η τοποθέτησή του αυτή ταυτίζεται τόσο με τις θέσεις που εξέφρασαν οι καναλάρχες όσο και με τα επιχειρήματα που έχουν αναπτύξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να τους υπερασπιστούν και να επικρίνουν την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας δε το κυβερνητικό έργο, ο ευρωβουλευτής και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου δήλωσε πως, ενώ υπήρχε η ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το καινούργιο, τελικά ακολούθησε τις πρακτικές του παλιού κατεστημένου, παρομοιάζοντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα με ένα νέο
ΠΑΣΟΚ. Για τη μεταναστευτική κρίση, ο κ. Φέρχοφστατ θεωρεί ότι και οι «28» ευθύνονται για την κακοδιαχείριση και το σταδιακό κλείσιμο των συνόρων, επισημαίνοντας πως οι μονομερείς πράξεις αποτελούν την ασθένεια από την οποία υποφέρει η Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Ζήτησαν τα ρέστα για την καταστροφή Σημίτης και ΓΑΠ!

Το χρεοκοπημένο από κάθε άποψη ΠΑΣΟΚ, δύο επικεφαλής κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχηγοί ελληνικών κομμάτων και, κυρίως, οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού έδωσαν το «παρών» στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του Ποταμιού. Ανάμεσά τους οι Κώστας Σημίτης (καταχειροκροτήθηκε!), Γιώργος Παπανδρέου, Γκι Φέρχοφστατ, Τζ. Πιτέλα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Λεβέντης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη και χαιρέτισαν τη διαδικασία.

«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας» τόνισε ως εκφραστής του «εκσυγχρονισμού», που κατέστρεψε όμως τη χώρα, ο Κώστας Σημίτης. «Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ, από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για αυτό χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και δίχως έρμα Αριστερά» σημείωσε.

Πρόταση
Αλλά και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, που έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια και τη βύθισε στην ύφεση, Γιώργος Παπανδρέου βρήκε και πάλι την ευκαιρία να μιλήσει για την πτώση της κυβέρνησής του: «Η κυβέρνηση της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι δεν έπεσε λόγω της αναγκαίας λιτότητας, αλλά γιατί δεν βρέθηκαν όλοι στο ίδιο μετερίζι την ώρα των μεταρρυθμίσεων και των συγκρούσεων με κατεστημένα συμφέροντα». Πρότεινε δε, μέσα από προκριματικές εκλογές, την επιλογή ενός υποψήφιου πρωθυπουργού «που όλοι δεσμεύονται να στηρίξουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να κάνει άνοιγμα προς τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του Ποταμιού: «Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού» τόνισε, ενώ η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τα στελέχη του Ποταμιού να πουν «το μεγάλο “ναι” στο πρώτο βήμα, που είναι ο διάλογος μεταξύ μας. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο». Πρόσκληση στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη για συνεργασία έκανε και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Από το συνέδριο αποχώρησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στη λίστα των ομιλητών» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα