«Απειλούσαν την ζωή της κόρης μου!»

Η ανακοίνωση της Αμ. Κάτζου για τη δράση της «μαφίας» των δημοσιογράφων όπου περιγράφει γιατί τους «έδωσε» στις αρχές

Σκληρή απάντηση κυρίως στους ισχυρισμούς που διατύπωσε στο απολογητικό υπόμνημα ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, κατηγορούμενος για το κύκλωμα των δημοσιογράφων – εκβιαστών περί στενά φιλικής έως και ερωτικής σχέσης με τον κατηγορούμενο Τάκη Μουσσά, δίνει σε ανακοίνωσή της η 44χρονη Αμαλία Κάτζου, υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, η οποία έκανε την καταγγελία για την υπόθεση.

«Είχα ηθικό καθήκον να σιωπήσω στον καταιγισμό δηλώσεων – σχολίων κ.λπ. με στόχο την αποδόμηση της προσωπικότητάς μου, κυρίως ως υπερασπιστική επιλογή κατηγορουμένων για την υπόθεση του εκβιασμού μου και άλλα βαριά εγκλήματα, για να μην επιβαρύνω τη δυσχερή θέση των κατηγορουμένων, μέχρι την απολογία τους στη Δικαιοσύνη. Μετά, όμως, την έκδοση της πρώτης απόφασης της Δικαιοσύνης, την 26/02/2016, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, θεωρώ αναγκαίο να σημειώσω ότι: Η προσφυγή μου στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ήταν η μόνη και υποχρεωτική επιλογή, όταν οι εκβιαστές μου με είχαν οδηγήσει σε καταναγκαστική κατάσταση, με αποκορύφωμα την απειλή για τη ζωή της 13χρονης κόρης μου.

Η εξιχνίαση της σοβαρής και πολύπλοκης αυτής υπόθεσης ήταν δυνατή μόνο με την απόλυτη συμμόρφωσή μου στις οδηγίες των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η επίδειξη φιλικής συμπεριφοράς κατά τις συναντήσεις και τις συνομιλίες μου με τους εκβιαστές.
Με δήθεν αφορμή φράσεις και λέξεις φιλικές και της καθημερινότητας, που χρησιμοποίησα σε συνομιλίες μου με τους εκβιαστές, επιχειρήθηκαν σπίλωσή μου και, ταυτόχρονα, κλονισμός της αξιοπιστίας μου με την αήθη και ψευδέστατη αναφορά συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ότι δήθεν είχα “ερωτική σχέση” με τον προφυλακισθέντα εκβιαστή μου, περί “κοινωνικοπολιτικής θέσης μου” κ.λπ.
Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι οι εκβιαστές μου έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου και για την “υπερασπιστική” αυτή επιλογή τους. Δεν λυπάμαι, όμως, για τις βαριές κατηγορίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος τους, γεγονός από το οποίο προκύπτει και η βαρύτητα των εγκλημάτων τους.

Από την απόφαση της Δικαιοσύνης για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων ασφαλώς και ικανοποιήθηκα, όπως, υποθέτω, και όλοι οι συνάδελφοί μου αλλά και η κοινή γνώμη. Και εάν, τελικά, η πρωτοβουλία μου αυτή οδηγήσει στην εξάρθρωση και όλων των όμοιων κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο της δημοσιογραφίας, θα αισθανθώ απόλυτα δικαιωμένη. Είμαι βέβαιη ότι “το απόστημα έσπασε”».

Προφυλακιστέος Μουσσάς: « Ηταν βαλτή η Αμαλία και…στο κόλπο»!

Με την προφυλάκιση του 50χρονου δημοσιογράφου Τάκη Μούσσα και την επιβολή περιοριστικών όρων (εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) στον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο και τον 35χρονο δημοσιογράφο, διευθυντή ιστοσελίδας Χρήστο Φράγκου, έπεσε η αυλαία των μαραθώνιων απολογιών για την υπόθεση της δημοσιογραφικής μαφίας, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους, δεν έλειψαν τα «αλληλοκαρφώματα», κυρίως μεταξύ του εκδότη της «Ακρόπολης» και του 50χρονου δημοσιογράφου, ενώ στο στόχαστρο τους βρέθηκε και η καταγγέλουσα, Αμαλία Κάτζου.
Ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς, στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση, στην πολύωρη απολογία του προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τον 1ο ειδικό ανακριτή και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων για την αθωότητά του, εξαπολύοντας επίθεση σε βάρος της 44χρονης καταγγέλλουσας Αμαλίας Κάτζου.

«Την εναντίον μου καταγγελία και μήνυση την έκανε με σκοπό να καλύψει ότι χρηματιζόταν αλλά και για αντιπερισπασμό από τον αιφνίδια πολυτελή βίο που διάγει και δεν συνάδει με την προγενέστερη μέχρι τώρα ζωή της» ανέφερε στην απολογία του. Ο Τάκης Μουσσάς, ταυτόχρονα, επιχείρησε να παρουσιαστεί ως… θύμα μιας πολιτικοδικαστικής συνωμοσίας, υποστηρίζοντας ότι η καταγγέλλουσα τελούσε υπό τις οδηγίες του υπουργού Επικρατείας και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση. «Ο Παππάς και ο Μπενίσης έβαλαν την Κάτζου να μεθοδεύσει την υποβολή της συγκεκριμένης μήνυσης (σ.σ.: σε βάρος του) γιατί στην παρούσα φάση βόλευε την κυβέρνηση να εμφανιστεί ένα τέτοιο θέμα» ισχυρίστηκε.

Ο 50χρονος αρνήθηκε, επίσης, κατηγορηματικά ότι πίεσε την καταγγέλλουσα να χορηγήσει διαφημιστική δαπάνη στην εφημερίδα και στις ιστοσελίδες του συγκατηγορούμενού του Παναγιώτη Μαυρίκου. «Αναφορικά με τον Μαυρίκο, στη συνάντηση που έγινε δεν την εκβίασα ούτε εγώ ούτε αυτός για να δημοσιεύσει στην “Ακρόπολη” θετικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ. Αλλωστε, μέχρι τότε ο Μαυρίκος δεν είχε δημοσιεύσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ. Στη συνάντηση αυτή ο Μαυρίκος εξέφρασε παράπονα προς την Κάτζου γιατί τον αγνοεί ως εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ. Σημειώνω δε τις επίμονες και συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις της προς εμένα για συνάντηση με τον Μαυρίκο» ανέφερε ο 50χρονος στον ανακριτή.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «η Κάτζου είπε στον Μαυρίκο ενώπιόν μου ότι ελέγχει ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ, ΕΤΕ και τα κονδύλια της Περιφέρειας της Δούρου». Τέλος, υποστήριξε ότι η Κάτζου τον πίεζε να δοθούν χρήματα από το διαφημιστικό μπάτζετ της τράπεζας, όπου εργαζόταν ο Τάκης Μουσσάς, στο κανάλι SBC, όπου εργαζόταν εκείνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα