«Ο Κλίντον ήταν ασυγκράτητος»

Πάνε πια σχεδόν 14,5 χρόνια από την εποχή που ο Λευκός Οίκος συγκλονιζόταν από τις πρώτες δονήσεις τις οποίες προκαλούσε στην κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον το περίφημο «σκάνδαλο Λεβίνσκι».

 

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα οι αναφορές σε αυτό το επαναφέρουν ξανά και ξανά στην επικαιρότητα, προκαλώντας το ενδιαφέρον της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Και πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλύπτεται ότι ήταν «ασυγκράτητος» απέναντι στην 24χρονη, τότε, Μόνικα!

 

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του αμερικανικού δικτύου PBS να κάνει -μέσω ενός ντοκιμαντέρ- καινούργιες αναφορές στο σκάνδαλο που ξέσπασε στις 19 Ιανουαρίου 1998, όταν η ιστοσελίδα Drudge Report είχε γράψει για «φήμες στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Ουάσινγκτον περί σεξουαλικής σχέσης του προέδρου με μια νεαρή μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο».

 

«Οταν μπήκε στον Λευκό Οίκο το 1992, ήταν ακόμη πιο δύσκολο για τον πρόεδρο να συγκρατήσει τον εαυτό του» αναφέρει ο νομικός υπεύθυνος του Κλίντον, Κεν Γκόρμλεϊ, τη στιγμή που ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι «γενικότερα οι γυναίκες έτρεχαν πίσω του, όπως οι μέλισσες στο μέλι»! Ωστόσο -κατά τον Γκόρμλεϊ- κάθε ίχνος εγκράτειας που είχε απομείνει στον πρόεδρο των ΗΠΑ εξαφανίστηκε «όταν εμφανίστηκε στο γραφείο του η Λεβίνσκι», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι «αυτές οι σπίθες πάθους υπήρχαν από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν».

 

Ιδιαίτερη αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και η αποκάλυψη του Ντικ Μόρις, ενός εκ των πιο στενών συμβούλων του Κλίντον: «Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τη Μόνικα, ο πρόεδρος μου έστειλε μήνυμα και του τηλεφώνησα. Οπως μου είπε, “από τότε που ήρθα στον Λευκό Οίκο έπρεπε να αφοπλίσω το κορμί μου.

 

Σεξουαλικά εννοώ. Αλλά με αυτό το κορίτσι τα έκανα θάλασσα. Δεν έχω κάνει αυτά που λένε πως έκανα, αλλά έκανα τόσα πολλά που δεν μπορώ να αποδείξω την αθωότητά μου”». Για την ιστορία πάντως, ο Μόρις τότε τον συμβούλεψε να πει στον αμερικανικό λαό την αλήθεια, αλλά ο Κλίντον δεν τον άκουσε - μάλλον σκεπτόμενος τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που έγιναν εκείνη την εποχή, και η οποία έδειξε ότι «ο λαός θα συγχωρούσε έναν άπιστο σύζυγο, αλλά δύσκολα θα συγχωρούσε έναν ψεύτη».

 

 

Γιώργος Τραπεζιώτης

Ετικέτες: