Οι Βρετανοί βρήκαν τον «σωτήρα»!

Το Κόμμα των Εργατικών όπως  φαίνεται εκτίμησε το… έργο του Βαρουφάκη στην  Ελλάδα και τον προσέλαβε ως σύμβουλο!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού… έσωσε την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, αναλαμβάνει τώρα σύμβουλος του Κόμματος των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία (προφανώς για να δημιουργήσει κι εκεί χάος). Τη στιγμή που η Βρετανία έχει ανοιχτό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και επίκειται δημοψήφισμα για την παραμονή της ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο Βαρουφάκης ψάχνει την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή του από τους Ευρωπαίους. Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφερόμενος στην «εμπειρία που αποκόμισε τους έξι μήνες ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους οι οποίες κατέληξαν στο σκληρό τρίτο Μνημόνιο το καλοκαίρι, βρέθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο ανακοινώνοντας το κόμμα του, DiEM-25. Τώρα, περνά πλέον και στη γηραιά Αλβιώνα, για να προσφέρει τις πολύτιμες «υπηρεσίες» του. Θα συμμετέχει σε μια συμβουλευτική επιτροπή, υπό τον εκπρόσωπο των Εργατικών για την οικονομία Τζον ΜακΝτόνελ. Φαίνεται ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup έπιασαν τόπο, όπως και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για το plan B, για το οποίο βεβαίως ποτέ δεν μάθαμε τι ακριβώς προέβλεπε.

«Προφανώς έχει περάσει από όλες τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα του Λονδίνου «Islington Tribune» ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Οπως μάλιστα ανέφερε ο ηγέτης του Κόμματος των Εργατικών στην «Daily Telegraph», ο Βαρουφάκης έχει ήδη συναντηθεί με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ. «Νομίζω ότι φέρθηκαν με τρομερό τρόπο στην Ελλάδα και πρέπει να τους προσεγγίσουμε. Κατανοώ ότι δεν είμαστε στην ευρωζώνη, αλλά είναι ζήτημα να αμφισβητήσουμε την ιδέα ότι η ευημερία έρχεται μέσα από περικοπές» είπε σχετικά. Ομως, όταν ο Βαρουφάκης «τσακωνόταν» με τους Ευρωπαίους και η Ελλάδα ζητούσε χαλάρωση της λιτότητας, οι Βρετανοί έκαναν την… πάπια!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα