Μητσοτάκης: Ετσι θα εξυγιάνω τη Νέα Δημοκρατία

Με το σύνθημα «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις προτάσεις του για την οικονομική εξυγίανση της Νέας Δημοκρατίας.
Τα χρέη του κόμματος σήμερα, όπως είπε, φτάνουν τα 214 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τραπεζικό δανεισμό, την ώρα που οι ετήσιες δαπάνες του κόμματος είναι 8,2 εκατ. ευρώ και τα υπολογιζόμενα ετήσια έσοδα για το 2016 4,2 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να ρίξουμε την τακτική δαπάνη σε τρία χρόνια από 8,2 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα στα 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή να τη μειώσουμε κατά 70%. Σίγουρα θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις αλλά αυτές είναι αναπόφευκτες».

Για την επίτευξη του στόχου ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τέσσερα μέσα: Πρώτον, στη μετακόμιση του κόμματος σε νέο πολύ πιο οικονομικό κτίριο στην οδό Πειραιώς 62, δεύτερο σε γενικές περικοπές δαπανών σε όλα τα επίπεδα, τρίτον σε αναγκαίες περικοπές προσωπικού και μισθοδοσίας και τέταρτον σε επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης με απόλυτη διαφάνεια.

Οι ιδιωτικές χορηγίες θα γίνονται από μέλη και φίλους του κόμματος, με στόχο να δίνονται «λίγα από πολλούς».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ανοίγει νέα διαδικτυακή πλατφόρμα από σήμερα, όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει οικονομική στήριξη στη ΝΔ.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι από τις 31 Μαρτίου και ανά τρίμηνο η Νέα Δημοκρατία θα δημοσιεύει διαδικτυακά όλες τις δαπάνες της, «προκειμένου να δίνουμε απόλυτο λογαριασμό στους πολίτες για το που πηγαίνουν τα χρήματά τους».

Εντός δύο ετών, στη Συγγρού θέλουν να εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ιδιωτική χρηματοδότηση.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε το συγκεκριμένο μοντέλο χρηματοδότησης να το μιμηθούν και τα άλλα κόμματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα