Θα σας ταράξουμε στην αυθαιρεσία

Το 1962 συζητούσαν οι φίλοι Κωνσταντίνος Τσάτσος υπουργός τότε της ΕΡΕ και Ηλίας Ηλιού της ΕΔΑ. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση, κράτησε μερικά μόνο λεπτά και όταν βγήκε από το υπουργείο ο μακαρίτης ο Ηλιού, στράφηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων και είπε: «Παιδιά, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου είπε ο κύριος ακαδημαϊκός και καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και τη Γερμανία». Και συνέχισε. «Ηλία, επειδή εσείς οι μαρξιστές έχετε οριστικά κερδίσει τον ιδεολογικό αγώνα, κατέχετε τον χώρο του πανεπιστημίου και του πολιτισμού και έχετε αλώσει τη νεολαία, δεν έχουμε άλλο τρόπο. Και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα σας ταράξουμε στο ξύλο». Κάποιος τότε ρώτησε: «Και συ τι απάντησες;». Και ο Ηλιού τότε, είπε το ιστορικό: «Απάντησα: “Και ‘μεις θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”».

Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός, μιλώντας λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Κούνια που μας κούναγε. Όμως, άλλο βέβαια Ηλία Ηλιού και άλλο Αλέξης Τσίπρας. Μη τρελαθούμε κιόλας. Και για να (ξανα)βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ας δούμε τα γεγονότα.

Γεγονός 1ο: Το μεσημεράκι χθες βγήκαμε μία παρέα να το «τσικνίσουμε» σ’ ένα συνοικιακό ταβερνάκι, εκεί στη γειτονιά του Παντελίδη (28 ευρώ τα 6 άτομα ο λογαριασμός παρακαλώ), επειδή το βράδι, θα είχαμε τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητος.
Μετά το κρασάκι, λίγος ύπνος για φρεσκάρισμα και ύστερα στον υπολογιστή για να σπρώξουμε την ώρα.
Κατά τις 18.15 χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν ο γιός μου. «Εν τάξει θα το δούμε μαζί το παιχνίδι»; Εγώ καθότι εκ φύσεως…χιουμορώδης πέταξα τη κρυάδα μου. «Όχι, θα δούμε ένα καινούργιο σίριαλ». «Α, καλά, εσύ δεν ξέρεις τίποτα;» Όταν δήλωσα πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα, τότε ενημερώθηκα ότι το παιχνίδι μας τελείωσε, πριν ακόμα αρχίσει, επειδή έτσι γουστάρει ο κ. Κοντονής.
Ο κ. Υπουργός, προφανώς θεώρησε ότι τις δύο προηγούμενες φορές, που είχε απαγορεύσει την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, είχαν προκύψει θεαματικά αποτελέσματα και το μέτρο απέδωσε θαυμάσια αφού έκτοτε μας προέκυψε ένας κόσμος όμορφος, ηθικός αγγελικά πλασμένος. Και επειδή ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, θέλησε να το ξαναεφαρμόσει…
Εντελώς αυθαίρετα ο κ. υπουργός, μη υπολογίζοντας, αυτούς που έχουνε βγάλει εισιτήρια διαρκείας, αγνοώντας αυτούς που πληρώνουν στον ΟΤΕ TV για να βλέπουν τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του (ή στα μέζεά του) τις χιλιάδες που ήδη είχαν αγοράσει εισιτήριο και άντε τώρα να τρέχουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αποφασίζει και διατάσσει. Για την χασούρα του ΟΤΕ, για την οποία βέβαια πολύ λίγο με κόφτει, ελπίζω να διαμαρτυρηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή η Πολιτεία είναι ανίκανη να διαφυλάξει ακόμη και την τέλεση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, τον οποίο μπορούν να δυναμιτίσουν καμμιά εκατοστή κουφιοκεφαλάκηδες και ένας καμικάζι διαιτητής σε διατεταγμένη ή όχι υπηρεσία, και με πρότερον ανέντιμο (ποδοσφαιρικό) βίο.
Εν τέλει τους πραγματικούς λόγους της μη διεξαγωγής του αγώνα, μόνον ο κ. Κοντονής μπορεί να μας τους εξηγήσει. Και αν δυσκολεύεται, μπορεί να ζητήσει την συνδρομή του τ. Αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού κ. Θωμά Μάτσιου, ο οποίος με την γνωστή ευγλωττία του, θα βάλει οριστικά τα πράγματα στη θέση τους.

Γεγονός 2ο: Με κυβερνητική απόφαση, απαγορεύεται στους δημοσιογρά-φους να επισκέπτονται το εσωτερικό των Hot Spots. Γιατί; Επειδή έτσι τους γουστάρει, διά δευτέρα φορά. Κι’ εγώ πώς θα μάθω αν περνάει καλά ο Χασάν και η Εμινέ; Πώς θα ξέρω αν ο γιός μου, που τον έστειλα να υπηρετήσει την Πατρίδα, έστρωσε καλά το κρεβάτι του Οσμάν ή μαγείρεψε νόστιμους ντολμάδες για να φάνε οι απρόσκλητοι μουσαφιραίοι μας; Τι θέλουν να κρύψουν οι φωστήρες, που μας κυβερνούν;

Γεγονός 3ο: Με απόφαση της λαοφιλούς κυβερνήσεως μας, απαγορεύτηκε, επειδή έτσι της γουστάρει (για τρίτη φορά), στους Μητροπολίτες να επισκέπτονται τα σχολεία των περιφερειών τους. Πρώτο «θύμα» ο Πειραιώς και ακολούθησε ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και, μάλλον έπεται συνέχεια. Με αφορμή αυτές τις περιπτώσεις είχαμε και την δικαιολογημένη έκρηξη του Σιατίστης (ας μη πω τίποτα τώρα…).
Εγώ απορώ, γιατί τις κρατάνε τις ποιμαντορικές ράβδους οι Άγιοι Πατέρες. Δεν γνωρίζουν το «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»;
Αυτές είναι μόνον τρεις και φοβάμαι ότι μέχρι να δημοσιευθεί το κείμενο αυτό, θα έχουμε και άλλη «δημοκρατική» έκρηξη της δημοκρατικιάς κυβέρνησής μας.
Και επειδή αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μανία με τις ιστορικές φράσεις ή τα λόγια μεγάλων ανδρών (όπως επί παραδείγματι του δηλωσία Άρη για τα γουναράδικα, που εκστόμισε ο αλήστου μνήμης Διαμαντόπουλος) ή το καραβάνι που προχωράει και τα σκυλιά το γαβγίζουν και ενίοτε το καταβρέχουν, θα προτείνω στον κ. Τσίπρα την επόμενη φορά που θα μιλήσει, αφού φροντίσει να μην είναι καμία γάτα των Ιμαλαίων μπροστά και μας χαλάσει τη μανέστρα να αναφωνήσει; «Θα σας ταράξουμε στην αυθαιρεσία».
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να εκπληρωθεί, επί τέλους, έστω και μια εξαγγελία του.

Χρήστος Μπολώσης, Υποστράτηγος ε.α.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα