Πεντάευρο ζητά από τα μέλη ο Κυριάκος

Εκστρατεία οικονομικής εξυγίανσης ξεκίνησε χθες η Ν.Δ. με «μικρές δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας»

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Με ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει η οικονομική εξόρμηση του κόμματος. Στην επιστολή αυτή με τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της» ζητούνται από τα κομματικά μέλη 5 ευρώ (μέσω πιστωτικής) για να εφαρμοστεί το σχέδιο οικονομικής αυτοδυναμίας της Ν.Δ. και να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, με σύνθημα «λίγα από πολλούς».

Στην επιστολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Δεσμεύθηκα προεκλογικά για μια Ν.Δ. που θα ανήκει στα μέλη της. Μετά 50 ημέρες στην προεδρία του κόμματος και έχοντας παρουσιάσει ένα πλήρες σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της Ν.Δ. με διαφάνεια και σεβασμό στον Ελληνα φορολογούμενο, έχει έρθει η ώρα να υλοποιήσουμε μαζί αυτή τη δέσμευση. Ζητώ την έμπρακτη στήριξή σας για το νέο μοντέλο χρηματοδότησης της Ν.Δ. που βασίζεται στη φιλοσοφία “λίγα από πολλούς”». Και η επιστολή συνεχίζει:

«Η χρηματοδότηση θα γίνεται με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος. Θέλω τα μέλη της Ν.Δ. να έχουν λόγο στις αποφάσεις και η οικονομική πολιτική να εφαρμόζεται με λογοδοσία προς όλες και όλους. Μέσω ενός εργαλείου Διαύγειας που θα παρουσιάσουμε στις 31 Μαρτίου θα έχετε τη δυνατότητα να αξιολογείτε αυτήν την οικονομική πολιτική. Με αυτόν τον τρόπο η Ν.Δ. θα ανήκει πραγματικά στα μέλη της. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει πράξη χωρίς τη δική σας έμπρακτη στήριξη. Στηρίζω έμπρακτα, ξεκινάω με 5 ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε στον Real fm και αναφερόμενος στην οικονομική εκστρατεία που ξεκίνησε, τόνισε ότι στόχος του είναι να μειωθεί η εξάρτηση των κομμάτων από την κρατική χρηματοδότηση αλλά και «από άλλου είδους δωρεές» και για αυτό ζητεί από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος «μικρές δωρεές μέσα από πιστωτική κάρτα, ώστε να στηρίξουν την οικονομική προσπάθεια εξυγίανσης της Νέας Δημοκρατίας». Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της οικουμενικής κυβέρνησης και υπέρ των εκλογών σε περίπτωση που η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία.

Εκκίνηση στον Βορρά για το συνέδριο

Η ανεπίσημη εκκίνηση της πορείας προς το επερχόμενο συνέδριο δόθηκε την Κυριακή στη Ν.Δ. του Βορρά με αφέτη τον νέο γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και, μιλώντας σε εσωκομματική σύσκεψη στελεχών των ΝΟΔΕ της Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε το περίγραμμα της πορείας προς το συνέδριο.

Οπως γνωστοποίησε ο κ. Σπανάκης, οι εκλογές για τα Δ.Σ. και τους προέδρους των δημοτικών Τ.Ο., αλλά και την εκλογή των συνέδρων θα γίνουν στις 3 Απριλίου και στις 6 Απριλίου θα επακολουθήσει η εκλογή των αντιπροσώπων των λεγόμενων θεματικών τομέων, ενώ στις 17 Απριλίου θα γίνουν οι εκλογές για τους προέδρους των ΝΟΔΕ, όταν και θα αναδειχθούν οι πρόεδροι των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλων των Νομαρχιακών σε όλη τη χώρα.

Το πιο σημαντικό το οποίο ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο νέος γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. είναι η σημαντική αύξηση των συνέδρων που θα εκλεγούν από τις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ενώ στο προηγούμενο συνέδριο είχαν αναδειχθεί από την Α’ Θεσσαλονίκης συνολικά 65 σύνεδροι, στο συνέδριο του Απριλίου το νούμερο των συνέδρων θα τριπλασιαστεί, καθώς θα εκλεγούν 195 αντιπρόσωποι. Αυτό γίνεται λόγω μιας διαφορετικής ερμηνείας του καταστατικού, γεγονός που ανεβάζει τους αριθμούς των συνέδρων σε όλους τους νομούς της χώρας όπου λειτουργούν πάνω από μία ΝΟΔΕ, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο λεκανοπέδιο. Αντίθετα, στη Β’ Θεσσαλονίκης οι σύνεδροι θα είναι όπως και την προηγούμενη φορά, 41.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα