Κύπρος: Οι περιπέτειες για θυγατρική του Μπόμπολα!

Ενταλμα σύλληψης του γεν. διευθυντή της Ηλέκτωρ για έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου

Η Κυπριακή Αστυνομία αναζητεί τον γενικό διευθυντή της ελληνικών συμφερόντων εταιρίας Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιάννη Κοκότση, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Το ένταλμα εκδόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο, μετά τις καταγγελίες για λειτουργία κυκλώματος που υπερχρέωνε τις τοπικές Αρχές με περισσότερους όγκους σκουπιδιών, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Για την υπόθεση τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, και τρεις υπάλληλοι της διαχειρίστριας εταιρίας.

Υπερχρεώσεις

Σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, οι δήμοι και οι κοινότητες πλήρωναν από 28 έως 31 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών που εναπόθεταν στον ΧΥΤΑ Πάφου, ενώ το πραγματικό κόστος για την εταιρία δεν ξεπερνούσε τα 10 ευρώ.

Στην υπόθεση φέρεται ότι εμπλέκεται και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης έξι χρόνων. Ο τέως δήμαρχος Πάφου εξακολουθεί να αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του τέθηκε.

Τα τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονται υπό κράτηση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της κατάχρησης εξουσίας, της κλοπής, της κλοπής από δημόσιο λειτουργό και για τα αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Mε βάση μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, ο τέως δήμαρχος Πάφου και τέως πρόεδρος του Δ.Σ του ΧΥΤΑ Πάφου Σ. Βέργας, και ο τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου «είχαν συστήσει κύκλωμα μαζί με την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης του ΧΥΤΑ προς διάπραξη αξιόποινων πράξεων και διασπάθισης και υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος μέσα από τη λειτουργία εγκληματικής ομάδας».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα