Ρούπα: «Οποιος βρεθεί στον δρόμο μου θα πεθάνει!»

Η «προκήρυξη» της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη για το σχέδιο απόδρασής του με το ελικόπτερο

Με τη διαβεβαίωση ότι «είχα την ευκαιρία να σκοτώσω τον πιλότο αλλά δεν το έκανα ρισκάροντας την ίδια μου τη ζωή» και τη σαφή προειδοποίηση ότι πλέον «κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης θα αντιμετωπίζεται αναλόγως», δηλαδή ότι θα σκοτώνει όποιον δεν συνεργάζεται (!), η Πόλα Ρούπα ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων, με ελικόπτερο, από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την εμφάνιζαν να συνεργάζεται με τον Παλαιοκώστα και αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Πειραιώς, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Στο πρώτο σκέλος του πολυσέλιδου κειμένου της, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, η Ρούπα εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια τη συμπλοκή μέσα στο ελικόπτερο και την παρ’ ολίγον πτώση του.

Το ρίσκο

Οπως αναφέρει, «σκοπός ήταν να γίνει η απόδραση με τρόπο που θα διασφάλιζε το ελάχιστο δυνατό ρίσκο για το ελικόπτερο, τους συντρόφους και, φυσικά, τον πιλότο», τονίζοντας μάλιστα ότι «για τον ίδιο τον πιλότο κουβαλούσα ακόμα και αλεξίσφαιρο γιλέκο». Αναφορικά με τη μάχη που ακολούθησε με τον πιλότο, πρώην αστυνομικό, υποστηρίζει ότι δεν την αναγνώρισε και πως της επιτέθηκε «τραβώντας» το δικό του όπλο.

«Από το να κάνει αυτό που του ζήτησα (σ.σ.: να κατευθυνθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού) προτίμησε να ρισκάρει να τσακιστεί και ο ίδιος μαζί μου σε μια συντριβή του ελικοπτέρου που από τύχη δεν έγινε» προσθέτει. Στη συνέχεια εξηγεί ότι όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε «είχα κάθε ευκαιρία να τον εκτελέσω. Αποφάσισα συνειδητά να μην το κάνω». Αξιοσημείωτη είναι και η επόμενη φράση της: «Εννοείται ότι γνωρίζω τα στοιχεία του πιλότου, όμως δεν απείλησα την οικογένειά του. Οικογένειες και παιδιά δεν θα απειλούσα ποτέ».

Στο υπόλοιπο κείμενο η Ρούπα σχολιάζει την καταδίκη σε ισόβια του Μαζιώτη κάνοντας λόγο για την «πρώτη επιβολή ισοβίων για βομβιστική επίθεση στην Ελλάδα», ενώ καταλήγοντας προβαίνει σε πολιτική ανάλυση της κρίσης, σημειώνοντας:

 «Ψευδαίσθηση»

«Ο Σύριζα ήταν η τελευταία πολιτική ψευδαίσθηση που κατέρρευσε πολύ γρήγορα». Αναφορικά με το κείμενο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αποδυναμωμένη -όπως τη χαρακτηρίζουν σήμερα- Ρούπα θα επιχειρήσει ξανά στο μέλλον να απελευθερώσει τον Μαζιώτη και να καταστήσει λειτουργικό τον Επαναστατικό Αγώνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα