Η Μητρόπολη Λαμίας ζητά τη μισή Δ. Αττική

Διεκδικεί έκταση 7.500 στρεμμάτων από τους Δήμους Πετρουπόλεως και  Περιστερίου με… διαθήκη του 1916

Εκταση 7.500 στρεμμάτων διεκδικεί από τους Δήμους Περιστερίου και Πετρουπόλεως η Μητρόπολη Φθιώτιδος! Για το θέμα παρενέβη και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της μητρόπολης, η έκταση είχε παραχωρηθεί, το 1916, μέσω διαθήκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας). Η εν λόγω έκταση αποτελούσε κομμάτι του κτήματος Βερδή, το οποίο βρισκόταν στα όρια των σημερινών Δήμων Περιστερίου και Πετρουπόλεως. Από την πλευρά τους, οι εμπλεκόμενες αυτοδιοικητικές Αρχές υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος του κτήματος (περίπου 4.000 στρέμματα) έχει, εδώ και δεκαετίες, οικοδομηθεί, ενώ σε κάποια σημεία του έχουν δημιουργηθεί χώροι αναψυχής. Οσον αφορά τα υπόλοιπα 3.500 στρέμματα, βρίσκονται εκτός σχεδίου, στο Ποικίλο Ορος, και έχουν χαρακτηριστεί δασικές εκτάσεις.

Στα δικαστήρια

H υπόθεση, μάλιστα, αναμένεται να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η Μητρόπολη Φθιώτιδος έχει ήδη καταθέσει αγωγή κατά των δύο δήμων, των ιδιωτών που σήμερα κατοικούν εκεί και του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπλέον, οι νομικοί εκπρόσωποί της διαμηνύουν ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της για αξίωση αποζημιώσεων από τους σημερινούς ιδιοκτήτες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ύψος τους. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της αγωγής της μητρόπολης έχει οριστεί για την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Κουρουμπλής συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του δημάρχου Περιστερίου και προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέα Παχατουρίδη, του δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου, της γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλιόπης Καρδαμίτση, του διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος Δημήτρη Βακάλη, εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, νομικών συμβούλων των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη σύσκεψη, ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε «αδιανόητες» τις διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και της Μητρόπολης Φθιώτιδος και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των νομικών υπηρεσιών των αρμόδιων υπουργείων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα