Παραλήρημα μίσους κατά της Ελλάδας από Τούρκο υπουργό

Το διπλό πρόσωπο της Τουρκίας αποκάλυψε με ένα κήρυγμα μίσους ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών. Την ώρα που ο Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε… επίθεση φιλίας, ο υπουργός του μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση διάβαζε ένα ποίημα, στους στίχους του οποίου περιλαμβάνονται μισαλλόδοξες εκφράσεις, όπως «άπιστος Ελληνας», «να σιγήσουν οι καμπάνες με βόμβες» και άλλα πολλά.

Συγκεκριμένα, οι στίχοι του Τούρκου ποιητή Ισμέτ Οζέλ που διάβασε ο Νατζί Αγμπάλ έχουν ως εξής:
Δεν ακούγεται πλέον η προσευχή, ο σταυρός πάνω στον άμβωνα
Εβαλε τη σημαία του ο άπιστος Ελληνας στα τζαμιά, παντού
Ελα λοιπόν, αδελφέ μου, χέρι χέρι
να ανατινάξουμε τις βόμβες, να σιγήσουν οι καμπάνες
Σίγησαν οι καμπάνες
και ακούστηκε από τους μιναρέδες μία γνώριμη φωνή αιώνων:
Μέγας είναι ο Θεός, μέγας είναι ο Θεός
Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως απήγγειλε τους στίχους σε απάντηση ενός ποιήματος του Ναζίμ Χικμέτ που διάβασε λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μεχμέτ Τουμ για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα ποίημα «που εκφράζει και έχει αναφορές σε ένα ιστορικό παρελθόν που μας αγγίζει»! Πάντως οι στίχοι που διάβασε ο Τούρκος υπουργός προκάλεσαν αντιδράσεις (κυρίως από το φιλοκουρδικό κόμμα), με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.

Παυλόπουλος: ΟΙ θεσμοί να διορθώσουν τα λάθη τους 

Αυστηρότατο μήνυμα προς τους θεσμούς απηύθυνε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κων. Μίχαλο. «Οι θεσμοί οφείλουν να διορθώσουν τα λάθη που υπάρχουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και εκείνοι πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους και ιδίως να αντιληφθούν ότι πρέπει να διορθωθούν λάθη του προγράμματος, που δεν οφείλονται ούτε στον ελληνικό λαό ούτε, βεβαίως, στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι λάθη δικά τους» ανέφερε ρητά ο πρόεδρος Παυλόπουλος, καθώς «μόνο με τη διόρθωση αυτών των λαθών και την τήρηση των δικών μας υποχρεώσεων η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει σταθερότητα και αναπτυξιακή προοπτική».
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στην προηγούμενη συνάντηση που είχαν (15 Ιουνίου 2015) είχε δεσμευθεί ότι η χώρα θα μείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη και αυτό έγινε πράξη.

Φουντώνουν οι φωνές για τις παράλογες απαιτήσεις της Αγκυρας

Δεν διστάζουν ποτέ να κάνουν παζάρι. Ακόμη κι αν το αντικείμενο συναλλαγής είναι το ανθρώπινο δράμα που ζουν χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι με κάθε τρόπο αναζητούν καταφύγιο στην ασφάλεια της Ευρώπης. Εχοντας πλήρη επίγνωση του σημαντικού γεωπολιτικού ρόλου που διαδραματίζει -ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο- στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και έχοντας «διαβάσει» καλά τον βαθύ διχασμό των Ευρωπαίων αναφορικά με το θέμα της επίλυσης της προσφυγικής κρίσης, η Τουρκία συνεχίζει να κρατά σε πολύ υψηλά επίπεδα την «τιμή» της συνεργασίας της με την Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ενδεδυμένη με την προβιά του… Ευρωπαίου, επιχειρεί να συστηθεί στη γηραιά ήπειρο ως η χώρα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται «απολύτως σεβαστά».

Η Αγκυρα δεν έχει πρόθεση να στείλει πρόσφυγες πίσω σε εμπόλεμες ζώνες μετά το προσχέδιο συμφωνίας για τη μετανάστευση, στο οποίο κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ενωση, και δεν βλέπει κανένα νομικό εμπόδιο στην εφαρμογή της συμφωνίας, δήλωνε χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, περνώντας στην αντεπίθεση και επιχειρώντας να απαντήσει στις ευρωπαϊκές φωνές που υποστηρίζουν ότι οι Βρυξέλλες «δίνουν τα κλειδιά της Ευρώπης στους Τούρκους», απέρριψε κατηγορηματικά τις απόψεις που θέλουν την κυβέρνηση της χώρας του να «εξαργυρώνει» σε χρήμα την αναχαίτιση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών προς την Ε.Ε. «Βλέπουμε (να διατυπώνονται) άδικες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας (…) Είναι σαν αυτά τα χρήματα να παραχωρούνται στην Τουρκία. Σαν η Τουρκία να επαιτεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αγκυρα.
Την ώρα που η Αγκυρα συνεχίζει να παίζει τα «σκληρά» χαρτιά της στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους, ζητώντας ως αντάλλαγμα χρήματα και επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας στην Ε.Ε, ο ΟΗΕ όπως και πολλές ΜΚΟ εκφράζουν εντονότατες επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του πλαισίου των προτάσεων που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές κατηγορούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «υπέκυψαν στον εκβιασμό» της Αγκυρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα