Αντεπίθεση Μαξίμου με προ ημερησίας

Στη Βουλή το θέμα της Δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση  Παπαγγελόπουλου. Eμμονική  «διαταραχή» από τον Βενιζέλο!

Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση. Με επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί άμεσα τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δικαιοσύνης (σήμερα θα αποφασιστεί στη διάσκεψη των προέδρων ο χρόνος, αλλά πάει για την άλλη εβδομάδα). Στην επιστολή στήριξης επί της ουσίας του Παπαγγελόπουλου ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί στην τρωκτική κριτική των ποντικών.

Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στη διερεύνηση των υποθέσεων της “λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ”, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας». H Ν.Δ., από τη μεριά της, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει στη Βουλή απολογούμενος και επέμεινε στο αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Χθες, πάντως, ο Ευ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο να «παραπλανήσει» τη Βουλή: Χρησιμοποίησε απάντηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντέλη σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ως θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχετικά με την υπόθεση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη!

Παράθεση

Η ερώτηση είχε θέμα τον ρόλο της εν λόγω εισαγγελέως σε υπόθεση γνωστού επιχειρηματία, με τον κ. Παπαγγελόπουλο να παραθέτει (χωρίς να υιοθετεί όμως) αυτούσιο το συμπέρασμα του αρμόδιου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (κ. Ν. Παντελή) που εποπτεύει των εισαγγελέων Διαφθοράς. Σύμφωνα με το απόσπασμα, «με την υπ’ αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξή του απεφάνθηκε ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέως Εφετών, δηλαδή της κυρίας Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως νόμιμες».
Χθες, πάντως, αυτήκοες μάρτυρες «συνέλαβαν» τον βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου να λέει (σε «πηγαδάκι» στο περιστύλιο της Βουλής) στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι έχει στενοχωρηθεί πάρα πολύ με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση. Ομως, λίγο αργότερα σε συνέντευξή του τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις!

Ο κ. Αθανασίου, πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, «δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος». Επικαλούμενος το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», ο κ. Κουίκ αναρωτήθηκε τι θα γίνει «αν αρχίσει -παραπέμπω αυτολεξεί στο δημοσίευμα- να διηγείται τι ακριβώς του εξομολογήθηκε η καταγγέλλουσα εισαγγελέας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου, πως του επιβλήθηκε η εγγύηση-μαμούθ των 400.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί. Τι είδους παιχνίδια παίχτηκαν στην υπόθεση του Βατοπαιδίου εις βάρος της παράταξης και ηγετικών στελεχών της και άλλων τινών;».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα