Flashback στα «Εγκλήματα»!

Δύο αφιερωματικές εκπομπές του ΑΝΤ1 στο σίριαλ, που έκανε τεράστια επιτυχία

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από τότε που ο Λευτέρης Παπαπέτρου έγραψε τη μαύρη κωμική σειρά «Εγκλήματα» στον ΑΝΤ1. Μια παραγωγή που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Αγγελόπουλος και μεταδόθηκε δεκάδες φορές σε επανάληψη -και μάλιστα με τεράστια επιτυχία- από το κανάλι του Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών του σταθμού, η διοίκηση αποφάσισε να γυρίσει ένα αφιέρωμα για το σίριαλ-σταθμό στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία, καθώς μας γνώρισε μια νέα γενιά πρωταγωνιστών, όπως τον Κώστα Κόκλα, την Υρώ Μανέ, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου,τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Σταύρο Νικολαΐδη. Ως γνωστόν, η υπόθεση αφορούσε δύο οικογένειες και επικεντρωνόταν στην παράνομη σχέση του κρεοπώλη Αλέκου Παπαδήμα (Κώστας Κόκλας) με την ιδιοκτήτρια καταστήματος εσωρούχων Φλώρα Μητροπούλου (Υρώ Μανέ) αλλά και στις προσπάθειες της συζύγου του Σωσώς (Καίτη Κωνσταντίνου) να τον σκοτώσει.

O  Zαχαράτος

Την Τρίτη 22 Μαρτίου έγιναν τα πρώτα γυρίσματα του αφιερώματος, με τους πρωταγωνιστές να θυμούνται πώς ξεκίνησαν όλα, ενώ στα μέσα Απριλίου θα δούμε τις δύο αφιερωματικές εκπομπές για το σίριαλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός παρουσιαστής της εκπομπής θα είναι ο Τάκης Ζαχαράτος.

«Το 2000 στο Θέατρο Αποθήκη είχαμε μαζευτεί οι ηθοποιοί που “ζωντανέψαμε” μετέπειτα τα “Εγκλήματα”. Ολοι μαζί πιέζαμε τον Λευτέρη Παπαπέτρου να γράψει για την τηλεόραση μια ανατρεπτική σειρά με χαρακτηριστικό της γνώρισμα το μαύρο χιούμορ. Τη μεγαλύτερη πίεση την έφαγε ο σεναριογράφος από εμένα, τη Μαρία Καβογιάννη και την Καίτη Κωνσταντίνου, καθώς ήμασταν χρόνια φίλες από την περίοδο των σπουδών μας στο Θέατρο Τέχνης» αναφέρει στη «δημοκρατία» η Υρώ Μανέ και συμπληρώνει: «Τέτοια χημεία, κέφι και ανεβασμένη διάθεση σπάνια βγαίνουν σε σειρά. Δεν θα ξεχάσω τα γέλια που κάναμε όταν ήμασταν πάνω στη βάρκα, άρχισαν να μπαίνουν νερά και πέσαμε στη θάλασσα. Σύμφωνα με το σενάριο, έπρεπε να πνιγούμε, γι’ αυτό η παραγωγή μάς είχε βάλει στα ρούχα βαρίδια, ώστε να δημιουργήσουμε μεγάλο πανικό! Πάλι καλά που μας… ψαρέψανε».

Η αξιόλογη ηθοποιός δεν θα ξεχάσει τις απίστευτες ερωτικές ατάκες του Κώστα Κόκλα. «Οι τηλεθεατές είχαν ταυτιστεί με το παράνομο ζευγάρι, γιατί ήταν ένας εφηβικός έρωτας που ποτέ δεν ευδοκίμησε. Δεν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Εχω πιάσει τον εαυτό μου να βλέπω τις επαναλήψεις της σειράς σαν μην παίζω σε αυτήν. Την παρακολουθώ ως ταινία από τον παλαιό καλό, ελληνικό κινηματογράφο, που έχει ρομαντισμό και αθωότητα. Μέσα από τη σειρά είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον αείμνηστο Αθηνόδωρο Προύσαλη, που υποδυόταν τον πεθερό μου, τον Αριστείδη. Σπουδαίος ηθοποιός, υπέροχος άνθρωπος. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μεγάλη συμπάθεια, ενώ στην υπόθεση ο ένας μισούσε τον άλλον» λέει.

«Μαγική στιγμή για την τηλεόραση»

Για την Υρώ Μανέ η πιο χαρακτηριστική σκηνή των «Εγκλημάτων» ήταν αυτή με το πριόνι: «Είχα διαβάσει στο σενάριο ότι η Σωσώ με κυνηγάει με ένα ηλεκτρικό πριόνι, αλλά δεν το είχα κάνει εικόνα στο μυαλό μου. Οταν είδα την Καίτη με ένα γιγάντιο πριόνι, σαν και αυτό που κόβουμε κορμούς δένδρων, έπεσα κάτω από τα γέλια, ενώ εκείνη δεν μπορούσε από τον θόρυβο να βγάλει ατάκα και τρέκλιζε από το βάρος» θυμάται η ηθοποιός και καταλήγει: «Τα “Εγκλήματα” ήταν μια ιδιαίτερα μαγική στιγμή για την τηλεόραση, μια πρωτοπορία. Δυστυχώς, πλέον τα κανάλια βασίζονται σε ξένα σενάρια όσον αφορά τη μυθοπλασία. Προτιμούν το εύκολο και αποδυναμώνουν το εγχώριο πνευματικό δυναμικό τους, που αντιλαμβάνεται κάτι βασικό: το χιούμορ του Ελληνα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα