Πολιτικός «αρραβώνας» Σταύρου και Φώφης!

Εκαναν το πρώτο βήμα για ενιαίο κόμμα! Το πονηρό παράθυρο για να διαγραφούν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Σε πολιτικό «αρραβώνα» προχώρησαν χθες Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά με την απόφαση σύστασης κοινής επιτροπής από στελέχη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, που θα αναλάβει να καταρτίσει το πλαίσιο του «γάμου» σε ενιαίο κόμμα, με το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Η πόλωση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. απειλεί με εξαφάνιση τα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς και, υπό αυτό το πρίσμα, περάστηκαν οι… βέρες.

Σε περίπτωση μάλιστα δημιουργίας νέου κόμματος, αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τη διαγραφή (!) των χρεών του ΠΑΣΟΚ, ύψους 111.000.000 ευρώ, αφού θα εκδοθεί νέο ΑΦΜ. Και για το θέμα αυτό, που αποτελεί εστία έντασης μεταξύ Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

Επίσης, αποτελεί ζητούμενο αν τα δύο κόμματα θα προχωρήσουν σε κοινή πορεία χωρίς απώλειες. Από την πλευρά του Ποταμιού, κάποια στελέχη, όπως ο Χάρης Θεοχάρης, θεωρούν μάλλον καλύτερη τη σύμπραξη με τη Ν.Δ., ενώ η διεύρυνση του χώρου με την ένταξη στο σχήμα του Γιώργου Παπανδρέου θα προκαλούσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βλέπει με καχυποψία τις κινήσεις της Φώφης Γεννηματά. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αυτή τη σύμπραξη ως μια καλή ευκαιρία για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Εως τώρα, πάντως, ο κ. Παπανδρέου αναμένει στο ακουστικό του και δεν έχει οριστεί, όπως λένε συνεργάτες του, κάποιο ραντεβού με τον Σταύρο Θεοδωράκη ή την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά την ανταλλαγή των επιστολών.
Χθες, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά, στη δίωρη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, αποφάσισαν τη σύσταση της κοινής επιτροπής εντός δεκαημέρου, με στόχο να φτιαχτεί εντός δύο μηνών το προγραμματικό πλαίσιο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών.

«Είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στη δημιουργία μιας επιτροπής όπου δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι θα είναι και θα προέρχονται από την κοινωνία, μιας επιτροπής που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «έγινε το πρώτο βήμα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα