Νέες παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη

Έξι τουρκικά αεροσκάφη, 3 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και δύο τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 21 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο. Οι 16 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας το οποίο πέταξε από βορρά προς νότο από τη Λήμνο έως τη Ρόδο.

Οι 4 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από τα τουρκικά αεροσκάφη ενώ μία παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου έγινε από τουρκικό ελικόπτερο νοτίως της Σάμου, όπου όπως υποστηρίζει η γείτονα πετούν τα ελικόπτερα της εξαιτίας του προσφυγικού. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα