Νεοφαναριώτες και Latifundia

«Είναι τυχεροί οι ηγέτες των οποίων οι λαοί δεν σκέπτονται». Α.ΧίτλερΠρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Γερμανικού σταθμού Deutsche Welle, αναφέρθηκε στην αρπαγή της γεωργικής γης στην Ρουμανία από πολυεθνικούς εταιρικούς κολοσσούς, η αδηφαγία των οποίων επιχειρεί να ελέγξει όχι μόνο την παραγωγή των τροφίμων, αλλά και την βιομηχανική επεξεργασία καθώς και την διανομή των στην τεράστια μάζα των εξαθλιωμένων, ανέργων, άστεγων και λιμοκτονούντων παγκόσμιων πληθυσμών. Οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν τις πολιτικές πρακτικές των Ρουμάνων «διαχειριστών εξουσίας», όπου μέσω του κατάλληλου νομοθετικού, φορολογικού και οικονομικού πλαισίου κυριολεκτικώς δήμευσαν την αγροτική γη των μικροϊδιοκτητών και την μεταβίβασαν, έναντι ευτελούς τιμήματος, στις πολυεθνικές εταιρείες. Παραλλήλως, όλες οι πολιτικές υποσχέσεις περί δημιουργίας θέσεων εργασίας υπέρ των ακτημόνων νέο-κολλήγων αθετήθησαν. Στα υπερμεγέθη πολυεθνικά αγροκτήματα-Latifundia, που η νέα τάξη πραγμάτων επιχειρεί να δημιουργήσει, εργάζονται σήμερα αποκλειστικά νέοι και εύρωστοι μετανάστες, με ευτελή αμοιβή, που μόλις και μετά βίας επαρκεί για την διατροφή και την στέγαση των, μονοπωλιακά παρεχόμενη από τις πολυεθνικές εταιρίες στους νεοείλωτες. Έτσι, ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές «αποψιλώθηκαν» από τους αυτόχθονες πληθυσμούς, των οποίων η γη βιαίως και δολίως υφαρπάχθη, με αποτέλεσμα όχι μόνο την βιολογική εξαφάνιση των εντοπίων, αλλά και την ταυτόχρονη διαγραφή της ιστορικής μνήμης του «χώρου και του χρόνου», η οποία κατοχυρώνει τους τίτλους ιδιοκτησίας μέσω της πολιτισμικής συνέχειας.

Ταυτόχρονα, οι πολυεθνικές σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα στην Ρουμανία και την διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, διοχετεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ στους τραπεζικούς των λογαριασμούς με την συνήθη διαδικασία των «Ευρωπαϊκών προγραμμάτων», στερώντας έτσι την δυνατότητα στους εναπομείναντες μικροϊδιοκτήτες γης να τύχουν μιας κάποιας οικονομικής ενίσχυσης που θα τους βοηθούσε στοιχειωδώς να επιβιώσουν.

Στην Ελλάδα η αρπαγή της περιουσίας, οικιών και γης, άρχισε με την επιβολή του ΕΤΗΔΕ αρχικά από την συγκυβέρνηση ND και PASOK, αποσκοπούσα στην μεταφορά του πλούτου και της ιδιοκτησίας του Ελληνικού λαού στις διεθνείς οικονομικές ελίτ από το πολιτικό σύστημα. Η ληστεία του Ελληνικού λαού σήμερα υλοποιείται με την παρά-φύσιν «αριστερό-εθνοπατριωτική» συμμαχία, η οποία με τον μανδύα της ψευδό « «προοδευτικής και δημοκρατικής» διαχείρισης της εξουσίας, θεωρεί ότι νομιμοποιείται ως ενδιάμεση υψηλόμισθη μεταπρατική γραφειοκρατική τάξη να μεταφέρει τον πλούτο του Ελληνικού λαού στα ξένα οικονομικά κέντρα, αντιγράφοντας τις πολιτικές πρακτικές των Φαναριωτών, οι οποίοι απετέλεσαν την καλά αμειβόμενη γραφειοκρατία της Υψηλής Πύλης, που δικαιολογούσε την ύπαρξη της μέσω της διαιώνισης της ληστείας των χριστιανικών πληθυσμών από τους οθωμανούς κατακτητές.

Σήμερα, η προσπάθεια μετατροπής της Ελλάδας από ευνομούμενο έθνος-κράτος σε άναρχο «οικονομικό χώρο», εξαντλεί το πολιτικό όραμα του συνόλου σχεδόν του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Εδώ, το οικονομικό όραμα εξαντλείται στα ανά την επικράτεια πολυεθνικά Latifundia-«Μανωλάδες», όπου θα εργάζονται αποκλειστικά έποικοι-μετανάστες. Η «αριστερή» επίθεση του SIRIZA στο Ελληνικό κρασί, στην Ελληνική μπύρα και στο Ελληνικό γάλα μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας και της επιλεκτικής φορολόγησης δεν έχει άλλο σκοπό από την οικονομική εξαθλίωση των αγροτών, ώστε να αναγκασθούν να πουλήσουν την γη των στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, η «πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά και τρίτου μνημονίου» υπερφορολογεί τους πολίτες με την επιβολή νέων αισχρών φόρων, αποσκοπούσα στην νέκρωση της εναπομένουσας παραγωγής και συνεπώς στον βιολογικό εξαφανισμό των αυτοχθόνων Ελλήνων ή στην βίαιη εκδίωξη τους από την χώρα μέσω της μετανάστευσης και την αντικατάσταση τους από νέους βιολογικά εύρωστους πληθυσμούς αφρο-ασιατών μεταναστών.

Επιπροσθέτως, η δημιουργία προσφυγικών γκέτο μεταναστών ανά την επικράτεια, με την αισθητική λατινοαμερικανικών φαβελών, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα βίαιων συγκρούσεων, εγκληματικής παραβατικότητας και φόβου στο μέλλον, φαινομένων που έχουν ήδη πρόωρα εμφανισθεί και ενθαρρυνθεί στην χώρα μας, με σκοπό τον εκφοβισμό των αυτοχθόνων μέσω της εγκληματικότητας, την κάμψη των αντιστάσεων στην ληστεία και την δήμευση των περιουσιών. Άλλωστε, η επιβολή του φόβου μέσω της σύγκρουσης ετερογενών πληθυσμών υπήρξε η αγαπημένη μέθοδος του διαχρονικού πολιτικού «φαναριώτικου-κοτσαμπασισμού» στην Ελλάδα, υλοποιούμενη παλαιόθεν με την κάθοδο των Τούρκο-αλβανών στην περίοδο της οθωμανοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα