Η Τελική Λύση

Ακριβώς αυτός ο τίτλος ταιριάζει στα συμβαίνοντα, την σήμερον ημέρα, στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Έβλεπα την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητού Αγγλίας, στη Λέστερ. Το κύπελο, παρέλαβε ο Αρχηγός της ομάδος Τζέϊμς Βάρντυ, ενώ ο ιδιοκτήτης της, με το μακρόσυρτο και δυσκολοπρόφερτο όνομα, (που θυμίζει το παλιό σουβλακοφάγο της ΑΕΚ Ραμπεσατρατανά), Βισάι Σριβαντχαναπράμπχα, δεν φάνηκε πουθενά. Εδώ, το αντίστοιχο κύπελλο το παρέλαβε ο κ. Μαρινάκης, αν και του έχει απαγορευθεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο…

Όμως αυτό είναι το λιγότερο. Έχουμε δει και χειρότερα. Εκείνο που κυριαρχεί αυτή την περίοδο στις συζητήσεις όλων των φιλάθλων, είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Πότε θα γίνει και κυρίως αν θα γίνει
Ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί μετά βεβαιότητος, ότι στην δύσμοιρη χώρα μας τα έχει δει όλα. Ως φαίνεται, τίποτα δεν έχουμε δει ακόμη.

Και γίνομαι σαφέστερος.
Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, είχε καθορισθεί να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Έτσι είχα οργανώσει μία «τηλεοπτική εξέδρα» κιτρινόμαυρων φρονημάτων, για να αποφύγουμε τυχόν συρράξεις και κατεδάφιση του σπιτιού, μπύρες στο ψυγείο (πού είσαι Σόϊμπλε να μας δεις) και περίμενα. Γιορτή του ποδοσφαίρου σου λέει ο άλλος…
Ξαφνικά μαθαίνω ότι ο κ. Κοντονής, ο οποίος τελικώς και ως φαίνεται, θέλει αλλά δεν μπορεί, αποφάσισε να αναβληθεί η διεξαγωγή του τελικού, για τουλάχιστον 10 μέρες, επειδή υπήρχε κίνδυνος για επεισόδια. Δεν το είπε έτσι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μανούλα σε κάτι τέτοια. Θυμηθείτε την «δημιουργική ασάφεια»…

Δηλαδή ο κ. Κοντονής, ανέβαλε έναν αγώνα, ο οποίος με δική του απόφαση είχε ματαιωθεί. Άρα, ανέβαλε τον ματαιωθέντα!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία.
Αδυνατώντας να κατανοήσω τι θα έχει αλλάξει μέσα σε δέκα ημέρες και σαν καλός πολίτης που είμαι, ασχέτως ποια είναι κυβέρνηση, θέλω να βοηθήσω αυτόν τον τόπο.

Στην Σχολή Πολέμου, μας έλεγαν «Μη μάχεστε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι δεδομένο. Λύστε το». Έτσι προτείναμε διάφορες λύσεις, ώστε από αυτές να επιλεγεί η τελική. Στο τέλος μας παρουσιαζόταν και η «Λύση της Σχολής», η οποία βέβαια δεν σήμαινε ότι ήταν και η απολύτως ορθή (αυτή θα δοθεί στο πεδίο της μάχης), ήταν όμως πιο κοντά στα καθοριζόμενα από τους κανονισμούς και τις τεχνικές του αγώνα.

Με αυτά στο μυαλό μου, κάθισα και σκέφθηκα μερικές λύσεις τις οποίες ευσεβάστως θέτω υπόψη του κ. Κοντονή, ώστε επιτέλους να έχουμε, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, κυπελλούχο Ελλάδος (Habemus cupatum…):

α. Ο αγώνας να γίνει χωρίς ποδοσφαιριστές (να παίξουν μόνοι τους οι διαιτητές), κεκλεισμένων των θυρών και γύρω – γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, να περιπολούν κροκόδειλοι, κροταλίες και σποραδικά να ρίχνουμε και καμμιά κατσαρίδα. Τελευταία ανάσχεση, να είναι ο κ. Πολάκης, ώστε όποιος ξεφεύγει από τα θεριά, να τον χώνει τρία μέτρα κάτω από τη γη.
β. Να «παίζονται» μόνο 5΄ λεπτά την ημέρα και μάλιστα σε διαφορετικό γήπεδο. Έτσι και δεν θα προλαβαίνει να δημιουργηθεί ένταση (ποιός διάβολος θα προλάβει να ζοχαδιαστεί σε 5΄ λεπτά;) αλλά και οι χουλιγκάνοι θα αγνοούν το γήπεδο. Έτσι, μέσα σε μόλις 18 ημέρες, θα έχουμε τον Κυπελλούχο.
γ. Να παίξουν και οι δύο με τον Αστέρα Τραχανοπλαγιάς και να πάρει το Κύπελλο, όποιος φέρει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.
δ. Να το παίξουν στο Σουμπούτεο ή στο τάβλι. Εννοείται ότι το καφενείο που θα γίνει η ταβλομαχία, θα πρέπει να βρίσκεται 6.500 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα.
ε. Να το παίξουν στις ανακοινώσεις και όποιος βγάλει την πιο μοβόρικη, να ανακηρυχθεί Κυπελλούχος.
στ. Να γίνει το παιχνίδι στην σελήνη ή στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού, αφού βεβαίως, για τον φόβο των επεισοδίων, απομακρυνθούν όλα τα ψάρια βάρους 100 γραμμαρίων και πάνω. Έτσι θα μπορέσει και η ΕΛ.ΑΣ να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα (καλημέρα κύριε Τόσκα)
ζ. Να αγοράσουν και οι δύο αντίπαλοι από 5 λαϊκά λαχεία και όποιος «πιάσει» τον λήγοντα να πάρει και το Κύπελλο.
η. Να αναδειχθεί με δημοψήφισμα ο Κυπελλούχος. Στην περίπτωση αυτή, υποκρύπτεται δολία σκέψη μου. Σας την αποκαλύπτω. Απαραίτητη προϋπόθεση το δημοψήφισμα να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, ως διαθέττων περισσοτέρους οπαδούς, θα ψηφισθεί ο Ολυμπιακός, κατά την γνωστή ΣΥΡΙΖΑϊκή μέθοδο ότι «Το ΟΧΙ είναι ΝΑΙ», το κύπελλο θα το πάρει η ΑΕΚ. Σατανικό!
θ. Να διαλέξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης τον κυπελλούχο. Κατά την σύγχυση που έχει ο άνθρωπος, υπάρχουν ελπίδες να υποδείξει ακόμη και τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ.
ι. Να το κλείσουν το μαγαζί όσο γίνεται νωρίτερα, διότι όσο το συνεχίζουν, τόσο η ξεφτίλα μεγαλώνει.

Προσωπικώς είμαι υπέρ της τελευταίας λύσεως, την οποία χαρακτηρίζω και ως «Τελική Λύση».

Χρήστος Μπολώσης-Υποστράτηγος ε.α.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα