Ποιος αντικαθιστά τον Νταβούτογλου;

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Τούρκου Πρωθυπουργού σε ειδική τελετή σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Σταρ.

Η ανακοίνωση θα γίνει από μια τετραμελή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν η πρόεδρος γυναικών του κόμματος Σελβά Τσαμ καθώς και ο πρόεδρος νέων Μελίχ Ετζερτάς. Πάντως ο αρθρογράφος της Χουριέτ Αμπτουλκαντίρ Σελβί ο οποίος βρίσκεται κοντά στο ΑΚΡ επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες το πιο πιθανό όνομα για την πρωθυπουργία είναι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει ότι το μοντέλο του νέου πρωθυπουργού δεν θα είναι μια προσωπικότητα που θα συναγωνίζεται τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά θα συνεργάζεται αρμονικά και θα προσπαθήσουν μαζί να οδηγήσουν τη χώρα σε προεδρικό σύστημα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ θα αναλάβει Υπουργός Οικονομικών αφήνοντας τον Υπουργείο Ενέργειας. Γίνεται λόγος για αλλαγές σε επτά συνολικά υπουργεία και αναμένεται να αναλάβουν θέσεις προσωπικότητες που ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν ήθελε στην κυβέρνησή του.

Στο συνέδριο του ΑΚΡ την Κυριακή στις 22 Μαΐου το οποίο θα εκλέξει τελικά τον μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος ο οποίος θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός έχουν προσκληθεί τέσσερις χιλιάδες μέλη. Αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ενώ δεν αποκλείεται να είναι από τα συνέδρια με την μεγαλύτερη συμμετοχή.

Προσκλήσεις θα σταλούν σε όλα τα κόμματα εκτός από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Του συνεδρίου αναμένεται να προεδρεύσει ο υπουργός δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, αν και το όνομά του είναι ανάμεσα σε εκείνα που συζητούνται για την προεδρία του κόμματος. Στο τραπέζι εξακολουθεί να είναι και το όνομα του αντιπροέδρου του κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα