Φρίκη Νο2 στην Γαλλία

Αν ο Μοχάμεντ Μέρα -ο σκουρόχρωμος Γάλλος αλγερινής καταγωγής- ήταν ένας εκτελεστής που μαγεύτηκε από τον «επαναστατικό» μύθο του ιερού πολέμου κατά της Δύσης, παγκοσμίως γνωστού ως Τζιχάντ, τότε οι τέσσερις έφηβοι Γάλλοι από τη Νορμανδία, με τα ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν συμμαθητή τους και εν συνεχεία έκαψαν το πτώμα του, στο όνομα ποιας νοσηρής ιδέας ή συναισθήματος έδρασαν;

 

Η Γαλλία επανέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο διεθνές προσκήνιο για κρούσματα τυφλής βίας.

 

Η ιστορία έχει ως εξής: Οι τέσσερις έφηβοι παρέσυραν το θύμα σε μια αληθινή ενέδρα μέσα σ' ένα δάσος στη δυτική Γαλλία, όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο αντισυνταγματάρχης Ιγκ Ζανέν της χωροφυλακής της Ρουέν. Εκεί σκότωσαν τον συμμαθητή τους με δυο σφαίρες στο κεφάλι και έπειτα έκαψαν το νεκρό του σώμα. Οσο για το κίνητρο τους; Να τον φιμώσουν, καθώς φοβούνταν ότι θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη. Το όπλο που χρησιμοποίησαν ήταν ένα πιστόλι 5,5 χιλιοστών και προερχόταν από την περίφημη διάρρηξη. Από τους δυο πυροβολισμούς, ωστόσο, μονάχα ο ένας ήταν θανάσιμος.

 

«Να τους καταδικάσετε σαν να ήταν ενήλικες. Εκτέλεσαν τον γιο μου όπως εκτελούν ένα σκυλί» απαίτησε με δάκρυα ανάμεικτα με οργή η μητέρα του 17χρονου «Αλέξανδρου», Αννα Καστάλντο.

 

Οι τέσσερις έφηβοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών, ομολόγησαν το έγκλημά τους, όταν οδηγήθηκαν στο δικαστικό Μέγαρο της Ρουέν. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία και προφυλακίστηκαν. Οι τέσσερις ανήλικοι δολοφόνοι, που είναι αδέλφια ανά δύο, κατοικούν στο χωριό και στα περίχωρα του χωριού Λα Φεγί. «Το Λα Φεγί είναι ένα ήσυχο χωριό. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε» ανέφερε σχετικά ο Πασκάλα Λεγκέ, ο δήμαρχος του χωριού. Οι τέσσερις έφηβοι πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τον Αλεξάντρ. Αντιμετωπίζουν πια το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης 20 ετών. Μοναδικό τους ελαφρυντικό; Η ηλικία τους...

 

Η Γαλλία απέκτησε τον δικό της Αλέξη. Μονάχα που οι δολοφόνοι του δικού μας Αλέξη δεν ήταν συμμαθητές του, αλλά ένστολοι ενήλικες.

 

 

Δήμητρα Αθανασοπούλου

Ετικέτες: