Οι… συμπτώσεις με Βγενόπουλο!

«Περίεργα» κωλύματα εισαγγελέων στην υπόθεση του επιχειρηματία και η προκαταρκτική για το Βατοπαίδι

Με καθυστέρηση κάποιων ημερών (!) η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου δήλωσε κώλυμα όσον αφορά τον χειρισμό της μήνυσης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου για υπόθεση δωροληψίας.

Η κυρία Σπυροπούλου «θυμήθηκε» (αφού χρεώθηκε την υπόθεση) πως στενότατο συγγενικό της πρόσωπο εργάζεται σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «σκοντάφτει» στο όνομα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου! Στο παρελθόν η κυρία Σπυροπούλου, κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, ανέλαβε μετά την παραίτηση των «ηρωικών» εισαγγελέων Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, οι οποίοι κατήγγειλαν την άσκηση πιέσεων στην προκαταρκτική εξέταση για την περίφημη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Η Τσατσάνη

Και εδώ αρχίζουν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία: Ποια εισαγγελέας χειριζόταν την υπόθεση μαζί με την κυρία Σπυροπούλου; Η κυρία Γεωργία Τσατάνη, διάσημη, πλέον, για τις καταγγελίες εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ποιο άλλο κοινό σημείο υπάρχει; Μα το ότι και στην υπόθεση Βατοπαιδίου πρωταγωνίστησε η τράπεζα, τότε, του κυρίου Βγενόπουλου. Να υπενθυμίσουμε ότι παρά τις καταγγελίες, τότε, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την ουσία της υποθέσεως οι μόνοι που εμφανίστηκαν ως υπαίτιοι ήταν ο αείμνηστος πλέον Γιάννης Αγγέλου και, βέβαια, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Ενδιαφέρον θα είχε πάντως να δικαιολογήσουν τις εν λόγω συμπτώσεις -και πολλές ακόμη- οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στο σύνολό τους (ακόμα και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός που τόσα υπέστη) έσπευσαν να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει το πράσινο φως για την εξέταση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου -στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής- από Κύπριους δικαστές σχετικά με τα αίτια κατάρρευσης της Λαϊκής Τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, τη στιγμή μάλιστα που πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι η κυρία Σπυροπούλου δεν είναι η μόνη δικαστική λειτουργός που παρουσιάζει τέτοιου είδους κωλύματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, λόγω της σοβαρότητάς τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από εδώ και στο εξής!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα