Με έμφραγμα στην εντατική η Γιαννάκου!

Η πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός Παιδείας νοσηλεύεται διασωληνωμένη και η κατάστασή της κρίνεται σταθερή

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Διασωληνωμένη και σε σταθερή κατάσταση παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός η πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, μετά το νέο έμφραγμα που υπέστη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Η κυρία Γιαννάκου υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κατάστασή της κρίνεται σταθερή. Κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, η κυρία Γιαννάκου χθες είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της και οι γιατροί εμφανίζονταν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο έμφραγμα που υπέστη, ύστερα από οκτώ χρόνια, και η δεύτερη επέμβαση αγγειοπλαστικής στην οποία υποβάλλεται. Το πρώτο έμφραγμα ήταν το 2008, όταν έπειτα από ένα κάταγμα στην κνήμη άρχισε η μεγαλύτερη περιπέτεια της υγείας της, η οποία πολλές φορές την οδήγησε ακόμη και ένα βήμα πριν από τον θάνατο.
Οι στιγμές αγωνίας για το περιβάλλον της, αλλά και την ίδια, έχουν απαρχή τη 19η Δεκεμβρίου του 2008, όταν η κυρία Γιαννάκου, από πτώση έξω από το σχολείο της κόρης της, υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αστράγαλο.

Μεταφέρθηκε τότε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου εισήχθη στο χειρουργείο για επέμβαση οστεοσύνθεσης στο τραυματισμένο μέλος. Μόλις τρεις μέρες αργότερα κι ενώ η κατάσταση έδειχνε να είναι υπό έλεγχο, η ασθενής πήρε εξιτήριο. Το μόσχευμα, ωστόσο, δεν «απέδωσε καρπούς». Ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο στην εν λόγω εξέλιξη είχε ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο πάσχει η πρώην υπουργός, καθώς εμπόδισε την επούλωση του τραύματος και προκάλεσε σοβαρή φλεγμονή.

Η περιπέτεια του 2009

Στις 15 Ιανουαρίου του 2009 η ασθενής εισήχθη στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και, κατά την πολύμηνη νοσηλεία της, πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Το τραύμα δεν έκλεινε, η γάγγραινα απειλούσε τη ζωή της και ο ακρωτηριασμός ήταν μονόδρομος για τους θεράποντες γιατρούς της.

Πριν συμβεί αυτό όμως, μία από τις σοβαρότερες απειλές για την υγεία της -που την οδήγησαν στην Εντατική- ήταν το έμφραγμα. Ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης είχε κάνει την αγγειοπλαστική, τοποθετώντας στεντ («μπαλονάκι») που την κράτησε στη ζωή.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 η κυρία Γιαννάκου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε νικήτρια στο σπίτι της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα