Ξεπέρασε τον (φονιά) πατέρα του!

Σόι πάει το βασίλειο για την οικογένεια του Τούρκου πιλότου Ιλχάν Φιλίζ που είχε εμπλακεί στην αερομαχία του 1992, η οποία κόστισε τη ζωή του Ελληνα χειριστή Νίκου Σιαλμά (μια άνιση μάχη μεταξύ του σύγχρονου τότε F-16 και του ξεπερασμένου Mirage F-1). Ο γιος του είναι κατά συρροή δολοφόνος στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ».

Πρόκειται για τον Αταλάι Φιλίζ, που εμπλέκεται στη δολοφονία αρκετών ανθρώπων και σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής από την Interpol.

Η τελευταία εγκληματική πράξη για την οποία κατηγορείται είναι σε βάρος ενός 40χρονου δασκάλου στη συνοικία Τούζλα της Κωνσταντινούπολης. Καταζητείται επίσης για τον φόνο του Γκοκτούγκ Νταμιραρσλάν, γιου ενός Τούρκου υποστράτηγου και της συντρόφου του Ελενα Ραντσίκοβα, ρωσικής καταγωγής.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν την καταγωγή του κατά συρροή δολοφόνου Αταλάι, αφού ο πατέρας του, αξιωματικός της τουρκικής αεροπορίας, ήταν αυτός που προκάλεσε στο Αιγαίο τον θάνατο του Νίκου Σιαλμά, όταν ο Ελληνας πιλότος -στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα- ενεπλάκη με το αεροσκάφος του Mirage F-1 σε αερομαχία με το καινούργιο τότε F-16 που χειριζόταν ο Ιλχάν Φιλίζ. Η συμπεριφορά του Τούρκου ήταν πέρα από προκλητική και επιθετική, κάτι που ίσως να εξηγεί και το… μήλο κάτω από το μηλιά.

Την ίδια στιγμή, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα με επιστολή της στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν απάντησε στις απαράδεκτες και αβάσιμες ενέργειες της Τουρκίας να αμφισβητήσει, αφενός, την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και, αφετέρου, επιπλέον κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου εντός των ΑΟΖ.

Η απάντηση στην πρόκληση της Αγκυρας δόθηκε διά της διπλωματικής οδού στις 23 Μαΐου, αλλά χθες δημοσιοποιήθηκε η επιστολή της κυρίας Μπούρα. Σε αυτήν η Ελληνίδα πρέσβειρα αποδομεί τους τουρκικούς ισχυρισμούς λέγοντας ότι ξεπερνούν κατά πολύ τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και διεθνείς συμβάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα