Η Κύπρος μειώνει τη φορολογία

Τη στιγμή που η κυπριακή κυβέρνηση μειώνει σημαντικά τη φορολογία στην ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα υιοθετούνται κλιμακωτοί συντελεστές στον ΕΝΦΙΑ, δημεύοντας ουσιαστικά τα ακίνητα των πολιτών. Αυτό επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, με αφορμή την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου για μείωση του συντελεστή Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας στο 0,5‰ (από 6 έως 19‰ που ήταν για τα έτη 2013 και μετά), την κατάργηση των δημοτικών και κοινοτικών τελών ακινήτων και τη μείωση στο μισό του φόρου μεταβίβασης.

Αντίθετα, στη χώρα μας υιοθετήθηκαν κλιμακωτοί συντελεστές στον ΕΝΦΙΑ, στον συμπληρωματικό φόρο του οποίου για το 2016 κλιμακώνονται μέχρι 1,15%, είναι δηλαδή μέχρι 23 φορές υψηλότεροι από τον συντελεστή φορολογίας στην Κύπρο, χωρίς καν να υπολογιστεί ο κύριος φόρος του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ανεβάζει τη συνολική επιβάρυνση ακόμη και στο 3%.

Αν συνυπολογιστεί ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος αυξήθηκε περί το 36% στα χαμηλά εισοδήματα και φτάνει έως και το 55% μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης στα υψηλότερα, το συνολικό αποτέλεσμα ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος είναι απόλυτα δημευτικό, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα