Η «εκκρεμότητα» μιας Γενοκτονίας

Οι Αρμένιοι είναι λαός αξιοθαύμαστος. Ο αρμενικός πολιτισμός είναι σημαντικός και η Ιστορία αυτού του λαού αξιοσημείωτη. Οι σφαγές, τα μαρτύρια και η Γενοκτονία που διέπραξαν σε βάρος τους οι Τούρκοι δεν φάνηκαν αρκετά για να σβηστούν οι Αρμένιοι από τον χάρτη των ζώντων εθνών. Κάθε άλλο!

Οι απόγονοι
των αθώων θυμάτων της Τουρκίας φάνηκαν αντάξιοι της Ιστορίας τους. Από το 1915, που άρχισε η Γενοκτονία, μέχρι και σήμερα, οι συγγενείς, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα εκείνων που θερίστηκαν σαν στάχυα από τις χαντζάρες των Τούρκων απέδειξαν στους αδικοχαμένους δικούς τους αλλά και στον κόσμο ολόκληρο ότι οι Αρμένιοι έχουν τιμή, αξιοπρέπεια, σέβονται τους νεκρούς τους και δεν ξεχνούν ούτε προσκυνούν τους σφαγείς τους.

Οι Αρμένιοι
εκδικήθηκαν ποικιλοτρόπως τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της Γενοκτονίας. Δεν έπαψαν ούτε ημέρα την προσπάθεια να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία. Ολα τα εμπόδια που μπορούσαν να συναντήσουν τα συνάντησαν, αλλά, αντί να προβάλλουν δικαιολογίες και να αναβάλλουν τον αγώνα για την εποχή που θα είναι… πρόσφορες οι συνθήκες (δηλαδή ποτέ), προσπάθησαν ακόμα περισσότερο – και τα κατάφεραν.

Αυτήν
την εβδομάδα η Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίστηκε σχεδόν ομοφώνως από τη γερμανική Βουλή. Η ιστορική τούτη εξέλιξη δεν μπορεί παρά να προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς για τη δική μας στάση απέναντι στους 353.000 Ελληνες του Πόντου που υπέστησαν τα ίδια, δηλαδή γενοκτονία, από τους Τούρκους.

Οπως
σχολίασε στο pontos-news.gr λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) Ανέστης Οσιπίδης, «από την αίθουσα του γερμανικού Κοινοβουλίου απουσίαζε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο. Αντίθετα, παρόντες ήταν οι πρέσβεις της Αρμενίας και της Τουρκίας».

Το ψήφισμα
της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας αναγνωρίζει μεν τη Γενοκτονία των Αρμενίων «και άλλων χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1915-1916», αλλά δεν κάνει ρητή αναφορά στην υπόθεση των Ελλήνων του Πόντου.

Το ελληνικό
κράτος έλαμψε ξανά διά της απουσίας του…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα